Beeeeee

Biciklisti opet nisu pronašli ovcu

Toplo i sunčano vrijeme obilježilo je još jedno izdanje MTB utrke “Izgubljena Ovca” u blizini Grožnjana, koje se i ove godine produžilo na dvodnevnu manifestaciju s dvije utrke na različitim stazama.

 

Prvi dan je bila na rasporedu utrka koa se boduje za međunarodni kalendar UCI-a, dok je u nedjelju bila na rasporedu utrka koja se boduje za Hrvatski kup u MTB-u. Oko tristo natjecatelja je tako tjeralo svoje ljubimce na jednoj od najzanimljivijih staza sezone koje su pripremljene prema pravilima, ali imajući u vidu i gledatelja te da se njima omogući najbolje moguće praćenje utrke na nekoliko zanimljivih dijelova gdje su se pojedini dijelovi praktički dodirivali.

Utrke su bile podijeljene u raznim kategorijama prema dobnim granicama koje su imale za sebe posebne staze u tri različitim dužinama, sve tehnički dobro postavljene sa kratkim usponima i spustovima i konstantnim promjenama smjerova.

14102933_536657336523896_1514593285975349030_o

Sudionici koji su stigli iz raznih europskih država bili su oduševljeni prirodom i lokacijom održavanja utrke, te ljepotom obližnjeg Grožnjana.

Od samih početaka najzanimljivije utrke su publici utrke mlađih kategorija u kojima nastupa sve veći broj djece na stazi koja se odvija oko same zone starta kako bi cijelo vrijeme bili ispod budnog oka roditelja i navijača. Malo stariji imali su na raspolaganju stazu srednje dužine sa nekoliko tehničkih zahtjevnijih elemenata u skladu s njihovim godinama, dok su najstariji svoje sposobnosti iskušali na velikoj stazi dužine oko četiri kilometara najvećim dijelom koja je prolazila borovom šumicom na obroncima brda uz samu Parenzanu.

Start najjače Elite utrke dočekao je u prvom redu sudionika olimpijskih igara Lucu Braidota koji je iste završio na sedmom mjestu, te njegovog brata Danilea Braidota koji nosi dres talijanskog prvaka. Nažalost Daniele je doživio pad na samom startu utrke i morao odustati od natjecanja s ozljedom ruke. Borba u toj kategoriji vodila se do zadnjeg kruga utrke kada je mladi Nadir Colledani (Bettin Bike) potegnu i ostavio iza sebe iskusnog Mirka Tabbachia koji je veliki bio utrke bio sam na čelu. Filip Turk bio je najbolji Hrvat na 11. mjestu. Pobjeda u ženskoj Elite kategoriji je isto tako završila u Italiji u rukama Gaspardino Giulie (Piemonte FCI).

14125757_536658943190402_3162299181194747654_o

Nedeljna utrka na startu je dočekala nešto manji broj sudionika koji se međutim dali sve od sebe na kratkoj i eksplozivno stazi koje se u nekim dijelovima vozila na subotnjoj stazi u obrnutom smjeru. Mladi Talijan Nadir Colledani bio je pobjednik i nedjeljne Elite kategorije u muškoj konkurenciji, kao i Ema Filipović (BGK Tuškanac) u ženskoj.

Još jedna “Ovca weekend” je tako uspješno priveden kraju sa velikom promocijom biciklizma kao sporta, ali i Istre kao biciklističke destinacije koja nudi izvrsne staze i uvjete za pripremu najboljih sportaša.

Kompletni rezultati:

  1. XCO Izgubljena Ovca http://grabarsport.hr/biciklizam/izgubljena-ovca/
  2. XCC Izgubljena Ovca http://grabarsport.hr/biciklizam/1-xcc-izgubljena-ovca/

 

Galerija fotografija:

  1. XCO Izgubljena Ovca https://www.facebook.com/brdskobiciklistickiklub.groznjan/photos/?tab=album&album_id=536657156523914
  2. XCC Izgubljena Ovca https://www.facebook.com/brdskobiciklistickiklub.groznjan/photos/?tab=album&album_id=536686753187621

Autor: Manuel Vigini
Fotografije : Matej Damijanić – Damijanić Photography

- Marketing -

Nema postova za prikaz