PRONAĐITE IH!

ČUDNE VRSTE TRKAČKIH PARTNERA – nije sve med i mlijeko!

Neki vole samoću u trčanju, a neki vole trčati u društvu. Trkački partner nam može postati najbolji prijatelj s kojim ćemo dijeliti sretne i teške trkačke trenutke, ali i motivator s kojim ćemo prebroditi najgore krize. No, nije lako pronaći idealnog trkačkog partnera.

 

 

Neki nikada ne uspiju u svojoj potrazi jer nije baš jednostavno naići na nekog tko ima trkački stil, ali i karakter, sličan našem. Zavirimo u različite vrste malo ‘posebnijih’ trkačkih partnera!

FOTOGRAF
Trkački partner koji će svaki trenutak iskoristiti za fotografiranje staze, prirode i za ‘selfije’ te koji će sve fotografije nastojati podijeliti na društvenim mrežama uz prigodne komentare.

 

SIMBIONT
Trkački partner koji oduzima vaš privatni prostor i koji je najsretniji kada se priljubi uz vas kao da ste u simbiozi. On dijeli s vama dah, mirise, znoj, često vas udari laktom ili vam stane na tenisicu. Otežava vam trčanje i nikako s njim ne možete na pristojnu udaljenost.

 

GADGETOMAN
Partner koji ima sve uređaje koje postoje u trkačkom svijetu: od najnovijih modela mobitela do trkačkih satova i senzora. Sve nosi sa sobom, sve koristi i namještava više nego što trči. Trčanje s njim je kao trčanje s računalom, a uz to stalno nešto zvoni i vibrira.

 

HIPOHONDAR
Trkački partner koji je imao sve ozljede relevantne u trkačkom svijetu tj. onaj koji misli da ih je imao. To je partner koji je sam svoj doktor i koji svakim pregledavanjem Googla pronađe neku novu bolest, simptom i ozljedu. Svaki odlazak na trčanje za njega predstavlja mogućnost ozljeđivanja, ali ne posustaje. Ima trkačkog partnera kojem može sve reći i odmah mu je lakše.

 

ODMORKO
Partner koji mora svaki čas zastajati zbog raznih razloga: brzo se umori pa mora malo odmoriti ili mora svaki tren vezati vezice na tenisicama ili često osjeti ‘zov prirode’ itd. Zapravo nikad nije u potpunosti spreman na trčanje.

 

PRIČALICA
To je trkački partner koji priča o svemu u svakom trenutku, a nije važno trčite li 3 ili 23 kilometra. Nikada se ne gasi i nikada ne pita kako ste vi. Pozitivno je jer se možete praviti kao da slušate, a zapravo se možete isključiti te fokusirati na trčanje i na svoje misli. On neće ni primijetiti da niste duhom prisutni, samo se nastavite smješkati.

 

KONKURENT
Osoba koja se ne želi prilagođavati vašem tempu jer želi uvijek biti malo brža, no inzistira na kolektivnom trčanju. Svako zajedničko trčanje se pretvara u njegovo nadmetanje s vama. Nemojte se boriti protiv toga. Imajte svoj tempo i ne živcirajte se.

 

ONAJ KOJI KASNI
Vaš partner koji nikad nije došao u dogovoreno vrijeme za trčanje. Uvijek kasni i uvijek ima hrpu izgovora. Na nasipu sam susretala ljude koji imaju jako mnogo strpljenja u čekanju dok bih ja za to vrijeme napravila krug od 6 kilometara. Partner koji kasni je jedan od razloga zbog kojeg najviše volim trčati sama i nakon kojeg više nikad nisam dala šansu trčanju u društvu.

 

KRONIČAR
Jedan od onih trkačkih kolega koji je puno stariji od vas i koji vam uvijek u detalje prepričava kako je bilo trčati prije 20 godina. Naravno, trčanje tada je bilo puno značajnije od trčanja danas. On smatra da je danas sve prepuno lažnih trkača koji trče samo zato jer je to moderno, a ne jer istinski žive trčanje.

Ako ste našli svog savršenog trkačkog partnera, čuvajte ga i uživajte u zajedničkom trčanju jer ste zaista jedan sretan trkač, a od ovih ostalih se lagano dajte u bijeg!

Autor: 3sporta / Valentina Đureković

- Marketing -

Nema postova za prikaz