NAŠA NAJBOLJA TRIATLONKA

Daria Pletikapa nadomak postolja na Europskom kupu

Hrvatski triatlonski reprezentativci Daria Pletikapa i Matija Krivec su ovaj vikend nastupili na izuzetno jakom Europskom kupu u Bratislavi. Nažalost vremenski uvjeti su bili daleko od idealnih za odvijanje triatlonske utrke ali to nije utjecalo na njihovu izvdebu na utrci.

Naime temperatura vode bila je 14, a temperatura zraka 12 C i bilo je kišovito, što je bilo na granici da se ne održi triatlon nego da se zamjeni duatlonskim natjecanjem.

Prva je startala Daria Pletikapa sa startnim brojem 3 i prema tome je spadala u krug favorita za dobar plasman. Nakon ne baš dobro odrađenog plivačkog segmenta, kreće silovito na biciklu i taj ritam drži do kraja biciklističkog segmenta, što je dovelo do formiranja male grupe od 6 natjecateljica u kojoj je bila i Daria, koja je uglavnom diktirala tempo vodeće skupine. Iza njih je bila velika skupina natjecateljica koja ih je pokušavala uhvatiti, ali bezuspješno, jer se Dariina skupina “skinula” sa bicikla sa 1 minutom prednosti.

Daria najbrže odrađuje izmjenu i prva kreće na trčanje. Na kraju u neizvjesnoj završnici dijelilo ju je svega 13 sekundi do podija i osvajanja trećeg mjesta. Na kraju je bila četvrta što joj je donjelo 158 novih bodova za svjetsku bodovnu ljestvicu, te 198 bodova za Europsku ljestvicu preko koje Daria hvata normu za Europske igre u Bakuu iduće godine.

Matija Krivec je startao nešto kasnije, sa startnim brojem 75. U muškoj konkunrenciji nastupalo je ukupno 81 natjecatelj kojima je bio cilj ulazak među prvih 20 i osvajanje bodova za svjetsku bodovnu i Europsku ljestvicu. Sličan scenarij kao i u ženskoj utrci, nakon plivanja formirala se skupina od 6 natjecatelja naprijed, a iza njih su bile 3 veće skupine natjecatelja. Na kraju se spajaju druga i treća skupina u veliku skupinu u kojoj je zahvaljujući odličnoj vožnji bio i naš Matija (ukupno 4. vrijeme biciklističkog segmenta). Ova skupina kreće nakon bicikla u lov za vodećima s minutom zaostatka.

Matiji je ipak ponestalo malo snage za samu završnicu i završava solidno utrku u prvoj polovini na 42. mjestu. Ova utrka je za Matiju dobar početak međunarodne sezone nakon dužeg izbivanja zbog ozljede.

 

 

Autor: Ivan Ivezić

Nema postova za prikaz