IZA DARIE I OLIMPIJKA

Daria Pletikapa najbrža u talijanskoj Gorici!

Prošli vikend je u talijanskoj Gorici (Gorizia) održan niz triatlon utrka na kojima su nastupili i predstavnici TK Zrinski Novatec predvođeni našom najboljom triatlonkom Dariom Pletikapom.

Potvrdu svojeg kvalitetnog rada Daria je dobila i na ovoj utrci pobijedivši u jakoj ženskoj konkurenciji.

– Sama utrka bila je dosta zahtjevna, radi  uspona na biciklističkom segmentu  od 3,5 km od 5-7% s vrlo tehničkim spustom, dok se trčalo veći dio “off road” kroz šumu gdje je bilo dosta blata sa 2 jaka uspona od 50 m,  a manji dio  po cesti. No, prekrasan  krajolik definitivno daje dodatan draž ovoj utrci, uz naravno savršenu organizaciju i za mene bolju konkurenciju.

Plivalo se u 50-metarskom bazenu. Isplivala sam kao treća, 20 sec. za prvom Oražem te odličnom tranzicijom  odmah krenula s njom na bicikl, te smo do kraja biciklističkog segmenta napravile 1:45 min. prednosti nad tri natjecateljice koje su nas hvatale. Krenula sam kao prva na trčanje  i na kraju pobijedila skoro s minutom prednosti ispred Talijanke Chmet (olimpijka iz Pekinga) i Oražem (jedna od najboljih Slovenskih reprezentativki).

Zadovoljna sam  osjećajem i rezultatom  na utrci, nisam očekivala ništa posebno, htjela sam vidjeti u kakvoj sam formi trenutno. Velik intenzitet treninga koji sam napravila prošli tjedan osjetila sam samo na plivanju koje sam očekivano odradila malo lošije nego što mogu, no osjećaj na biciklu i trčanju je bio odličan!

Ovo je bila dobra provjera pred Svjetski kup u Edmontonu gdje ću nastupiti 23. 6. i Europski kup u Holtenu tjedan dana kasnije jer su staze također zahtjevne.  Nakon Holtena ću nastupiti na PH u Zagrebu , tjedan kasnije na Svjetskom kupu u Španjolskoj i prvi dio sezone ću završiti još jednom utrkom u Italiji koju ću odraditi za sponzorstvo Merida koje sam potpisala ove i iduće sezone.

Drugi dio sezone započeti ću u 8. mjesecu. Cilj za ovu sezonu nam je sakupiti oko 1.100 ITU bodova s kojima ću na kraju sezone biti oko 100. mjesta na Svjetskoj ljestvici, trenutno sam 134.  –  izjavila je Daria nakon povratka iz Italije.

 

Na utrkama su nastupili i Josip Živković i Sven Lazić te Tin Bulić iz TK Split, a najzapaženiji rezultat postigla je mlada Zara Baković koja je nastupila na utrci formata 200 m plivanja, 4 km bicikl, 1.500 m trčanja i zauzela treće mjesto.

ČESTITAMO!

Rezultati

Autor: 3 sporta / foto: TK Zrinski Novatec

Nema postova za prikaz