DU TRI

Dubrovnik se upisao na triatlonsku kartu svijeta

Prošli je vikend u Dubrovniku održan prvi Dubrovnik Triathlon na kojem je nastupilo oko 150 triatlonki i triatlonaca, od kojih mnogi iz inozemstva. Natjecali su se na olimpijskoj distanci (1.5 km + 40 km + 10 km),  sprint triatlonu (0.75 km + 20 km + 5 km) te u štafeti olimpijskog triatlona.

 

 

U jakoj konkurenciji najbrži je na glavnoj utrci bio Jakša Diklić iz Konavala, član Triathlon kluba Dubrovnik, s vremenom 2 sata, 10 minuta i 23 sekunde, drugi Luka Čupić iz Crne Gore je zaostao za pobjednikom 4 minute i 18 sekundi, a treći je bio Loic Donnart iz Francuske, koji je imao gotovo 10 minuta slabije vrijeme od drugoplasiranog. Najbrža natjecateljica bila je Leni Fafangel iz Slovenije (9. ukupno, 2:30.34), srebrna je bila Jelena Tomašević iz Crne Gore (15. ukupno), a treća Hannah Grant iz Velike Britanije (21. ukupno).


 
Na sprint triatlonu prvi je bio Dragan Jovanović iz Crne Gore, drugi Joerg Fink iz Austrije, a treći Ben Ospalak iz Velike Britanije. Jovanović je zadatak odradio za sat, 6 minuta i 3 sekunde, 5 minuta i 13 sekundi brže od drugog, te 6 minuta i 18 sekundi brže od trećeg… U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Austrijanka Apollonia Fischer, koja je bila šesta ukupno s vremenom 1:18.17, srebro je osvojila Lucy Anderson iz Velike Britanije (17. ukupno), a broncu Zorana Medarić iz Slovenije (19. ukupno).

Najbrža štafeta bila je štafeta Primus Inter Pares u sastavu: Amir Avdić, Ivan Boban i Goran Pulig (2:18.24), druga je bila štafeta Vudu (Mario Obuljen, Ivan Jarić i Mihovil Španja), a treća štafeta Speedoflight u sastavu Mladen Ilić, Krsto Lalić i Perica Vučković.

Plivalo se od Velikog mula do Mosta dr. Franja Tuđmana i natrag (jedan krug sprint, dva kruga natjecatelji u olimpijskoj kategoriji), a nakon prolaska kroz zonu tranzicije u gruškoj luci uslijedila je biciklistička utrka kroz Rijeku Dubrovačku do ACI marine u Komolcu (sprint dva, olimpijski četiri kruga). Potom se trčalo dijelom Gruža (sprint dva, olimpijski četiri kruga). 
Službena stranica utrke

Foto Tonči Vlašić

Nema postova za prikaz