MJESTO GDJE SE RUŠE REKORDI

Dvostruki svjetski i hrvatski rekordi na Challengeu Roth

Samo tjedan dana nakon obaranja svjetskog rekorda na Ironman distanci Marina Vanhonackera u Klagenfurtu, jučer je u Rothu održana (po pobjednicima) najbrža utrka na toj distanci ikad. Andreas Raelert i Chrissie Wellington upisali su se u triatlonsku povijest – Andreasu je trebalo samo 7:41:33 h, a Chrissie 8:18:13 h za završetak utrke.

Ovim su rezultatima svjetski rekordi poboljšani za pet u muškoj i jednu minutu u ženskoj konkurenciji. Wellington je trostruka pobjednica Havaii Ironmana i sa svojih 34 godine uspjela je ciljem proći ukupno peta. Vodila je utrku od početka do kraja i (za sada) ima jedino samu sebe kao konkurenticu.

S druge strane, Raelert je vodstvo preuzeo na početku biciklističke dionice, nakon čega njegovo vodstvo do kraja utrke nije bilo ugroženo. Nekoliko je puta zaprijetio Sebastian Kienle no morao se na kraju zadovoljiti drugim mjestom i rezultatom ispod magične granice od 8 sati – 7:57:06 h.

Nakon ulaska Chrissie Wellingtons kroz cilj navijači (kojih je bilo oko 180.000) još su dugo morali čekati drugu ženu – mladu Njemicu Juliu Wagner koja je prvi put nastupila na  triatlonu Ironman distance. Treća je bila Australka Rebekah Keat.

Na utrci su nastupili i naši triatlonci od kojih je najzapaženiji rezultat ostvario Andrej Vištica iz Triatlon kluba Zagreb plasiravši se na izvrsno 6. mjesto u poretku muškaraca. Rezultat od 8:19:19 h novi je hrvatski rekord i sjajna najava dolaska vrhunskog Ironman natjecatelja. Kod naših žena najbolja je bila Željka Šaban iz TK Swibir Zagreb s 10:38:20 h čime je popravila (svoj) hrvatski rekord i ostvarila 34. mjesto u Rothu.

Nakon odvajanja od Ironman licence Challenge u Rothu samo je dobio na popularnosti,
posjećenosti i vrhunskim rezultatima – 10. jubilarno izdanje potvrdilo je Roth kao sjedište europskog triatlona Ironman distance.

Rezultati

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz