STRADUN TE ZOVE!

EUROPEAN ATHLETICS: Dubrovački polumaraton je utrka s 5 zvjezdica!

European Athletics, krovna udruga atletike u Europi, u jednom dijelu svojeg djelovanja brine i o cestovnim utrkama. U suradnji s vodećim ekspertima izvanstadionskog trčanja, razvili su sustav sigurnosti i kvalitete za velike cestovne utrke.

U kalendaru za 2016. godinu trenutno ima gotovo 150 utrka diljem Europe, a od utrka u Hrvatskoj za sad je samo Dubrovački polumaraton, koji ima najvišu ocjenu – 5 zvjezdica. European Athletics dodjeljuje zvjezdice prema standardima koje utrka zadovoljava, pa tako utrka može dobiti jednu, tri ili pet zvjezdica. Najvišu ocjenu dobivaju samo utrke najvišeg ranga koje trkačicama i trkačima nude sve ono što im je potrebno – od kvalitetnog sustava prijava, preuzimanja startnih brojeva, sigurnosti na utrci, mjerenja vremena, okrepe… pa sve do kvalitetnog medijskog praćenja nakon utrke.

Sve ove standarde zadovoljava Dubrovački polumaraton, koji se ove godine održava po drugi put. Najvišu ocjenu dobilo je već prvo izdanje utrke – predani organizatori iz Dubrovačkog saveza športova, pod vodstvom vaterpolskog olimpijca Alena Boškovića, uspjeli su već na prvom Dubrovačkom polumaratonu ponuditi sve što trkačice i trkači mogu poželjeti.

Utrka se održava na Međunarodni praznik rada, u nedjelju 1. svibnja 2016. Može se trčati polumaraton ili humanitarna utrka na 5 km, a start i cilj obje utrke je na dubrovačkom Stradunu. Za polumaraton je već prijavljeno više od 300 trkačica i trkača iz čak 27 zemalja. Dan radnije održava se atraktivna utrka zidinama dubrovačkog starog grada.

Kako bi troškovi boravka u Dubrovniku bili što manji, organizator se u suradnji s tvrtkom Valamar hoteli i ljetovališta pobrinuo za povoljne cijene smještaja – boravak u dvokrevetnoj sobi možete rezervirati za samo 29 € dnevno po osobi (oko 220 kn).

Organizatori iz Dubrovačkog saveza športova i ovaj će put sudionicima polumaratona dati bogat paket – sportsku majicu, sportsku vrećicu, okrjepu, Pasta Party kupon, ulaznicu za Dubrovačke zidine, ulaznicu za gradske muzeje, a svi koji prođu ciljem dobit će predivnu učesničku medalju. Vrijednost ovog paketa daleko nadmašuje cijenu startnine!

Dođite u Dubrovnik, provedite lijep proljetni vikend u društvu trkačica i trkača iz cijelog svijeta i istrčite neku od utrka!

Službena stranica Dubrovačkog polumaratona

Stranica utrke na 5 km

Više informacija o povoljnom smještaju u Dubrovniku pročitajte ovdje.

Foto galerija od prošle godine

Najavni video:

Autor: Promo

Nema postova za prikaz