PROMO

FELT: Ne najveći već NAJBOLJI!

Kada je 1989. godine Jim Felt osmislio i napravio triatlon bicikl za svojeg prijatelja, tadašnju veliku motocross zvijezdu – Johnnyja O’Maru nije ni mogao slutiti kuda će ga ta avantura odvesti.

Danas, dvadeset godina poslije, Jim Felt pojačan dvojcem vrhunskih razvojnih stručnjaka  u biciklističkoj industriji – Billom Duehringom i Michaelom Müllmannom, kreira, razvija i isporučuje najbolje bicikle na svijetu. FELT bicikle.

Nije nam cilj biti najveća biciklistička kompanija u svijetu, već najbolja. Naša je misija biti pouzdan partner kupcima, dobavljačima, i zaposlenicima.“ – jednom je rekao Felt.

Ovaj američki brand, zahvaljujući jasnoj viziji osnivača te neprekidnom tehničkom i dizajnerskom usavršavanju pozicionirao se u sam vrh svjetske biciklističke elite. FELT danas uživa sigurno mjesto među pet najboljih.

Distribuira se u 36 zemalja svijeta, i vozi se na svim kontinentima.

Najbrže je rastući biciklistički brand u Hrvatskoj u protekle dvije godine.

Dostupan je u svim specijaliziranim biciklističkim trgovinama u Hrvatskoj, zahvaljujući generalnom zastupniku – tvrtki MATIS ADRIA d.o.o. iz Sračinca (kraj Varaždina) koja je zastupstvo za ovaj ugledni brand dobila 2009. godine.


KAKO NASTAJE FELT BICIKL?

Nerijetko višegodišnji razvojni proces FELT bicikla uključuje nekoliko faza. Početak izrade novog bicikla uvijek  je razgovor te međusobna razmjena ideja i iskustva profesionalnih biciklista, inženjera i dizajnera. Jednom kad se jasno definiraju ciljevi inženjeri kreću u akciju. Koristeći najsofisticiraniji software razvojni stručnjaci precizno dizajniraju izgled svake rame i vilice. Naknadno se dodaju 3D modeli komponenta poput kotača, volana i mjenjača kako bi se provjerila cjelokupna funkcionalnost. Utvrđivanjem geometrije i veličine rame  počinje se lagano ocrtavati karakter svakog pojedinačnog bicikla. Najviše pažnje posvećuje se aerodinamici i udobnosti, kao i materijalima od kojih se svaki pojedini dio bicikla izrađuje. Ovisno o kategoriji bicikla, traje i faza dizajna i izrade. Modeli s prednjom i stražnjom suspenzijom te aerodinamikom iziskuju jednako puno napora i vremena, kao i oni cestovni od karbona ili iznimno lagani trkaći bicikli.

Kada FELT-ov tim sportaša potvrdi da bicikl zadovoljava najviše standarde svjetskog biciklizma znači da je spreman za tržište.

Koristeći fleksibilni razvojni pristup za određene dijelove svakog pojedinog bicikla, radije nego primjenjivajući isti razvojni pristup za svaki model, FELT se može ozbiljno pozabaviti najkritičnijim dijelovima svakoga bicikla. Iako postoje brži, jeftiniji i ne tako zahtjevni pristupi dizajniranju bicikla, FELT se odlučio za drugačiji pristup. Ovaj američki proizvođač naglasak stavlja na kvalitetu s ciljem da stvori bolji bicikl.

FELT u 10 različitih kategorija bicikala nudi više od 140 modela. Svaki je od njih jedinstven i rezultat je beskompromisnog praćenja vlastitih razvojnih načela.


FELT kategorije bicikala:

Fully

Hardtail

29“

Allround

Trekking

Road

Cyclocross

Triathlon

Cruiser

BMX


Q SERIJA

FELT Q serija MTB-ova objedinjuje omjer stvarne potrebe u vožnji sa mogućnošću kupovine. Dizajnirani su da budu potpuno pouzdani u vožnji, bilo da se vozite natjecateljskim terenima, neravnim brdskim stazama ili divljim izvangradskim putovima.

 

F SERIJA

FELT F serija cestovnih bicikala osmišljena je za pobjedničke ekipe i pojedince. I u najzahtjevnijim etapama Tour de Francea – od uspona do sprinteva  – F serija se pokazala kao odličan izbor. Najmanjim otporom zraka osigurava se veća brzina.

 

 

CRUISER SHELBY – LIMITED EDITION

Po prvi puta FELT je napravio model bicikla u limitiranoj seriji. Svega 400 komada SHELBY cruisera nalazi  se na svjetskome tržištu, od čega 3 i u Hrvatskoj.


Više o ponudi FELT bicikala u Hrvatskoj saznajte na www.felt.hr

 

Autor: PROMO

- Marketing -

Nema postova za prikaz