POSLIJE KIŠE DOLAZI SUNCE

[FOTO] 17. Zagreb open – Memorijal Marijana Pedišića

Ni jutarnja kiša ni popodnevna vrućina nisu spriječile dvjestotinjak triatlonaca da nastupe na 17. Zagreb openu, memorijalu Marijana Pedišića. Utrka je u nekoliko disciplina održana 7. srpnja na zagrebačkom Jarunu.

U organizaciji Triatlon kluba Zagreb, održan je 17. Zagreb open triatlon. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi i tmurnim oblacima, pristojan broj posjetitelja komešao se na startu. Već smo u najavi spomenuli da su prijave bile otvorene u nekoliko disciplina: Olimpijski triatlon, koji je ujedno bio pojedinačno Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo grada Zagreba; zatim Supersprint triatlon, koji se boduje za kup Hrvatske, a ujedno je i Prvenstvo grada Zagreba; aquatlon za one najmlađe, te ”Be a hero” utrka, koja je zamišljena kao X triatlon ili X duatlon za početnike.

 


 


 

Prvenstvo Hrvatske održano je na neuobičajen način – za njega su konkurirali samo natjecatelji koji su se prijavili u Elite kategoriju, s odvojenom muškom i ženskom utrkom. Osim toga, u elite kategoriji bila je dozvoljena vožnja u zavjetrini dok su svi ostali, “age-group” natjecatelji vozili bez zavjetrine.

U Elite Olimpijskom triatlonu, prvi je u cilj stigao Peter Bajai iz Mogyi Trialon Teama u vremenu 1:51:37. Nakon njega dotrčali su i Matija Lukina (TK Rudolf Perešin), koji je time ujedno postao prvak Hrvatske u u ovoj disciplini, te Eugen Jagušt (TK Zrinski Novatec) i Dejan Patrčević (TK Zagreb). Od žena, na navišu stepenicu postolja stala je Daria Pletikapa iz TK Zrinski Novatec (2:06:46), a uz nju Zssofia Forro (Kaposvari AC) i Tea Miloš (TK Pula). Uz Pletikapu i Miloš na postolju kao trećeplasirana na prvenstvu Hrvatske stala je Maja Bonačić iz TK Swibir.

 


 


 

Na utrci Supersprint triatlona najbrži je bio Čaba Majaroš iz TC Szeged (36 minuta i 20 sekundi). Drugo mjesto odnio je Duje Marić iz TK Pula, dok je na kao treći u cilj stigao Luka Komić iz TK Split. U kategoriji žena prva je u cilj stigla Lucija Petrović iz TK Rival, u vremenu 40 minuta i 49 sekundi, ispred Chiare Peruško (TK Pula) i Sonje Škevin (TK Swibir).

U ogromnoj fotogaleriji 3sporta koji je ovaj put sponzorirao Canon, možete pronaći sebe i svoje prijatelje triatlonce, a ostatak rezultata na linku Grabar Sporta koji je i na ovoj utrci obavio mjerenje vremena. (http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/memorijal-marijan-pedisic/).

 


 


 

Ako još niste, posjetite i našu Facebook stranicu na kojoj su objavljene fotografije s utrke.

Autor: 3sporta (mh)

Nema postova za prikaz