VJETRA NIJE NEDOSTAJALO :)

FOTO Drugi Triatlon Varaždin još bolji od prvog

U nedjelju su “varaždinsko more” preplavili triatlonci iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije – na Aquacityju se odvijao 2. Triatlon Varaždin.

Drugo izdanje varaždinske triatlon utrke, koja se odvijala pod okriljem Hrvatskog Triatlon Saveza te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, organizacijski je bilo na visokoj razini. Nakon odlične prošlogodišnje organizacije letvica je bila podignuta na zavidnu razinu, no malobrojna ali vrijedna ekipa Triatlon kluba 042 Varaždin uspjela je i ove godine zaslužiti pohvale sudionika i gledatelja.

Program 2. Triatlona Varaždin sastojao se od tri utrke – aquatlona za djecu od 8 do 12 godina starosti (75 m plivanja + 600 m trčanja), supersprint triatlona (375 m plivanja + 10 km biciklizma + 2,5 km trčanja) za mlađe uzraste i rekreativce te glavne utrke, odnosno sprint triatlona (750 m plivanja + 20 km biciklizma + 5 km trčanja).

Prva utrka aquatlona startala je u 10 h. Najbrži su bili Roko Šango (TK Zadar) u muškoj te Zara Baković (TK Zrinski Novatec) u ženskoj konkurenciji. Zara je također imala i najbolje ukupno vrijeme – stazu je savladala za 4 minute i 20 sekundi.

U 11 h sa svojom su utrkom krenuli mlađi triatlonci i rekreativci koji su se željeli okušati u ovom zanimljivom i atraktivnom sportu. Od ukupno 34 natjecatelja najbolju je formu pokazao neprikosnoveni Luka Paliska (TK Pula) koji je pobijedio s više od 4 minute prednosti pred drugoplasiranim Leonom Pandžom (vrijeme pobjednika iznosilo je 33:54 min), dok je treći bio Matko Mrakovčić. Osim Pandže i Mrakovčića, obojice iz TK Rival, na utrci je nastupilo mnogo mladih natjecatelja i natjecateljica iz ovog kluba kojima je supersprint utrka u Varaždinu poslužila kao klupsko prvenstvo kadeta. Svojom brojnošću pokazali su se kao klub koji izvrsno radi s mlađim uzrastima. Treće mjesto ukupno te prvo u ženskoj konkurenciji osvojila je Lucija Petrović (TK Rival) dok su druga i treća bile Karla Šešelja (TK Rival) i Tanja Agleitner Sagadin (TK Maribor). Vrijedi istaknuti i da je u ovoj utrci nastupilo čak 16 pripadnica ljepšeg spola (gotovo polovica ukupnog broja natjecatelja).

Elitna utrka dana, sprint triatlon, krenula je u 13 h, a na startu se našlo ukupno 58 natjecatelja (12 više nego prošle godine). Na jednoj od najsigurnijih i najravnijih staza u Hrvatskoj početna dva kruga plivanja najbolje je odradila naša reprezentativka Sara Vilić te iz vode izašla kao prva (Sara je prije mjesec dana osvojila treće mjesto na Europskom kupu u Turskoj Antalyji). Na biciklističkoj dionici dostigli su je muški kolege pa se najveći dio ove dionice odvijao u vožnji u većim ili manjim grupama (4 – 10 natjecatelja).

Prošle godine žestoka se borba (odlučile su stotinke sekunde) vodila između Eugena Jagušta i Mateja Marinkovića. Ove godine Matej Marinković morao je nažalost odustati te se pobjedom ponovno okitio Eugen Jagušt (TK Zrinski Novatec) koji je stazu savladao u vremenu 1:02:51. Drugi je bio Viktor Sarić (TK Zagreb) s vremenom 1:03:30, a treći Ivan Gobin iz TK Zadar s vremenom 1:03:43. U ovoj utrci nastupilo je manje žena nego u utrci supersprinta a najbolje su redom bile Sara Vilić (TK Zagreb) s odličnim rezultatom 1:04:10, Antonija Zaharija (TK Rival) i Maja Bonačić (TK Swibir). Svakako vrijedi spomenuti i domaću natjecateljicu iz TK 042, Jelenu Sekelj, koja je hrabro odradila svoj prvi sprint triatlon te završila na 4. mjestu kod žena.

Organizator, Triatlon klub 042 Varaždin, posebno se želi zahvaliti sponzorima koji su pomogli u uspješnoj realizaciji 2. Triatlona Varaždin. Grad Varaždin dao je značajni doprinos u tehničkoj strani organizacije utrke, a utrku su pomogli Mobit, GAŠO-AH, Parkovi, Elcon, MATIS ADRIA, Ludbreška mljekara Antun Bohnec, Jamnica, Pekara Varaždinka, WDF, Carlsberg Croatia, Copy centar Habulan i Triatlon klub Međimurje.

Cijeli su događaj popratili i brojni mediji, kao i portal 3sporta.com, prvi hrvatski portal za triatlon, trčanje i biciklizam.

Ova utrka bila je tek početak triatlonske sezone na Aquacityju. Naime, TK 042 u srpnju i kolovozu svake srijede organizira triatlonske utrke u sklopu 4. FELT triatlon lige (početak je 4. srpnja, ukupno će se održati 8 kola). Ove godine, najbolji među mlađim natjecateljima kao nagradu će osvojiti natjecateljski Felt bicikl. Više informacija o 4. FELT triatlon ligi pronaći ćete na web stranicama www.tk042.hr tijekom lipnja.

REZULTATI

 

 


 


Autor: Karlo Jurec / foto: Marko Duspara

Nema postova za prikaz