JOŠ SAMO JEDNA ŠANSA OVE GODINE

[FOTO] FELT triatlon liga – 7. kolo

Polako se približava kraj ljeta, ali i FELT triatlon lige u Varaždinu na Aquacityu. U srijedu je održano sedmo, pretposljednje kolo u organizaciji varaždinskog Triatlon kluba 042.

Pedesetak triatlonki i triatlonaca po vrlo ugodnom vremenu natjecalo se u standardnim disciplinama sprint i supersprint triatlona te aquatlona. Na aquatlonskoj utrci natjecale su se tri djevojke, najbolja je bila Sara Domislović, druga je bila njena sestra Tea Domislović, a treća Tereza Obelić.

Na supersprintu je ovaj put najbrži bio Matija Avirović (TK Međimurje), koji je nakon osigurane pobjede u ukupnom poretku lige u sprint triatlonu, odlučio odmjeriti snage s konkurencijom na dvostruko kraćoj stazi. Drugo mjesto zauzeo je Luka Dodlek, koji je nakon što je prvi izašao iz vode, zajedno s Avirovićem odvozio veći dio biciklističke dionice. Treći je ovaj put bio Denis Pleše (TK 042 Varaždin) kojem najbolje vrijeme trčanja nije bilo dovoljno da sustigne spomenuti dvojac. Između Dodleka i Pleše vodit će se na zadnjem kolu bitka za ukupnog pobjednika lige u supersprintu. Kod žena najbrža je bila Tina Tkalec, druga je bila Marina Obelić (TK Međimurje), a treća Smiljana Janžek (AK Međimurje).

Na najdužoj, sprint dionici najbrži je bio Igor Goričanec (TK Međimurje), drugi je bio Leon Kovačec (TK Maraton Ptuj), a treći Branimir Lodeta (TK Međimurje). Kod žena nastupila je samo Majda Horvat (TK 042). Ovaj put posebno treba istaknuti Vladimira Kirchbauma koji je pokazao svoj osjećaj za fair-play. Nakon što je kolegi natjecatelju Petru Filipoviću pukla pedala na biciklističkom dijelu utrke, Vladimir ga je “šlepao” ostatak dionice do tranzicije i tako si umanjio mogućnost dobrog plasmana. Obojica su na kraju uspješno završili utrku. Svaka čast!

Iduće, zadnje kolo lige održat će se 28. kolovoza s početkom u 18 sati na varaždinskom Aquacityu.

S obzirom da u to vrijeme Špancirfest već dobrano traje, idealna je ovo prilika za posjetu Varaždinu i spajanje sporta i španciranja. Na tom zadnjem kolu biti će podjela majica za natjecatelje koji su platili punu startninu, a najbolji će dobiti nagrade i medalje.

Dobrodošli!

Rezultati 7. kola

 


 


Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz