HOĆE LI IH BITI I 100?

FOTO FELT triatlon liga Varaždin – novi rekordi, novi pobjednici

Dočekali smo i treće kolo najpopularnije i najposjećenije hrvatske ljetne triatlon lige. 4. FELT triatlon liga nastavlja rušiti rekorde posjećenosti pa je tako ovaj put zabilježeno čak 79 natjecatelja u 3 discipline – aquatlonu, supersprint i sprint triatlonu. Što reći osim da će prostori SRC Aquacity u Varaždinu uskoro postati premali za toliki broj natjecatelja što je sve zajedno potvrda dobrog rada Triatlon kluba 042.

Liga je standardno započela utrkom aquatlona – ovaj put konačno je konkurencija zaoštrena te su nastupila 4 mala aquatlonca i aquatlonke. U napetoj i izjednačenoj završnici najbržio je bio Marko Stefan s vremenom 5:23. S pet, odnosno šest sekundi zaostatka stigli su Jana Burek i Petar Radaković.

U ovaj put najmasovnijoj utrci supersprint triatlona (djelomice zahvaljujući i četvorici gostiju iz novomarofskog BK Maraton koji su se odlučili okušati u triatlonu), pobjedu je kod muškaraca suvereno odnio Mario Vlahinja iz TK Međimurje koji je u cilj stigao u vremenu 0:45:22. Drugoplasirani je bio Martin Stefan (0:46:30), dok je dobar triatlonski potencijal iskazao biciklist Tomislav Čamić iz BK Maraton koji je utrku završio na odličnom trećem mjestu s vremenom 0:46:43. Iako nije bio pri vrhu poretka, odličan posao u utrci za bicikl obavio je Ivan Avirović koji je na utrku doveo čak 7 prijatelja (svi su je uspješno završili) te je tako zaradio čak 21 dodatni bod. Kod žena je za dlaku pobijedila Petra Radaković iz KPA Drava (0:50:14), koja je od drugoplasirane Viktorije Pušar iz AK Međimurje bila brža 3 sekunde. Dobru utrku ponovno je odradila i trećeplasirana Smiljana Janžek s vremenom 0:51:14.

Iako smo najavili da su se favoriti iskristalizirali, u utrci sprint triatlona i kod žena i kod muškaraca dobili smo nove pobjednike. Tako je pobjednik prva dva kola, Luka Mićanović (1:06:17), prvo mjesto ovaj put morao propustiti klupskom kolegi iz TK Petrinja, Marku Franjiću koji je utrku završio za 1:05:14. Trećeplasirani je bio Anton Juretić iz TK Zagreb s vremenom 1:06:18. U odsustvu Jelene Sekelj prvo mjesto kod žena ugrabila je domaća Karla Čović (TK 042) s vremenom 1:19:03 kojoj je na putu do dobrog rezultata sigurno pomogao i novi karbonski bicikl. Drugo i trećeplasirana bile su Ivana Adžić iz TK Međimurje (1:32:24) i članica brojne obitelji Burek, Jasmina Burek iz TK Hidraulika Kurelja s vremenom 1:41:00.

Glavni sponzor lige FELT osigurao je i na ovom kolu bogatu tombolu, a kako prošli put tombola nije održana zbog nevremena, sada je svoje nagrade odnijelo čak 10 natjecatelja.

Iduće kolo na rasporedu je za tjedan dana, a svi koji se bore za plasman (i bicikl) moraju znati da je to zadnja šansa da se uključe, do kraja je naime ostalo još 5 kola koliko se boduje za ukupni plasman.

Rezultati 3. kola

 

 

Autor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz