VIŠE OD 200 SUDIONIKA

FOTO Održan 16. Zagreb open – memorijal Marijana Pedišića

Na zagrebačkom Jarunu u subotu je po vrlo vrućem vremenu održan 16. Zagreb open – memorijal Marijana Pedišića, jednog od utemeljitelja triatlona u Hrvatskoj.

Triatlonci su se mogli natjecati u više disciplina – od akvatlona, namijeljenog djeci (plivanje + trčanje), preko supersprint triatlona za mlađe kategorije i rekreativce, triatlona za sve, paratriatona pa sve do elitne triatlonske discipline – olimpijskog triatlona. Jarunsko jezero bilo je jedino mjesto gdje se više od 200 natjecatelja moglo rashladiti, a vrućina ih je pratila na biciklu i osobito na trčanju, kada se temperatura zraka penjala i do 30 st. C i više.

U vodu su prvi krenuli natjecatelji u supersprint triatlonu. Najbolji u muškoj konkurenciji bili su junior Luka Komić (TK Split), stariji kadet Josip Živković (TK Zrinski Novatec) i junior Urban Cehner (Team Turbo Tropovci SLO). Kod žena najbrža su bile mlade natjecateljice TK Rival – pobjednica Lucija Petrović, druga Karla Šešelja i treća Dorotea Čargonja. No mušku utrku supersprinta pratilo je i jedini veći propust na ovoj utrci. Naime, zbog loše obavljenog posla redara na stazi, neki natjecatelji su otrčali puno više od zadanih 2.5 km, neki čak i cijeli krug oko Jaruna (više od 6 km). Organizatorima nije bilo druge nego da vrijeme trčanja izbace iz rezultata i da ukupnim vremenom proglase vrijeme nakon biciklističke dionice.

Na glavnoj utrci olimpijskog triatlona nije bilo takvih problema i sve je prošlo u redu. Nastupilo je 95 muškaraca i 12 žena i nekoliko štafeta na utrci koja je obuhvaćala 1.500 m plivanja, 38.4 km biciklizma (6 krugova oko Jaruna) i 10 km trčanja. Na ovoj su utrci u muškoj konkurenciji dominirala dva natjecatelja – Slovenac Uroš Seme (TK Mamut) i naš Matija Lukina (TK Rudolf Perešin). Veći dio utrke odradili su u neposrednoj blizini jedan drugom, da bi na kraju Seme ipak bio bolji na trčanju i pobijedio s 48 sekundi prednosti ispred Lukine. Treći je bio Marin Koceić iz TK Split. Na ženskoj utrci najbolja je bila Sofia Forro (KAC HUN) koja je ciljem prošla gotovo 14 minuta prije naše Ive Tomić (TK Zagreb) i Melite Hajdinjak (Team Turbo Tropovci SLO).

Zagreb open je bio i Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu za kategoriju U23. Prvak Hrvatske postao je Matija Krivec (TK Swibir) koji je u ukupnom poretku utrku završio na četvrtom mjestu. Drugi na PH je Mihael Minđek (TK Zrinski Novatec) a treći Romano Ščurić (TK Zagreb).

Rezultati utrka – Grabar sport


 


Autor: 3sporta / foto: Marko Duspara

Nema postova za prikaz