DRŽAVNO PRVENSTVO

FOTO Održan 2. Supersprint triatlon Rovinj

U subotu je u Rovinju održan drugi po redu Super sprint triatlon Rovinj 2012. Ova utrka uvrštena je u službeni kalendar utrka Triatlon saveza Hrvatske kao državno prvenstvo u ovoj disciplini.

Utrka je bilo otvorenog tipa, mogli su se natjecati sportaši i rekreativci raznih profila i sportskog iskustva te oni koji ovakvu vrstu sporta prakticiraju po prvi put. Prekrasno vrijeme kao da je bilo naručeno te je utrka mogla startati u idealnim uvjetima. Iako je bilo upitno da li će temperatura mora biti pogodna za mlađe kategorije, sunce je zagrijalo površinu mora pa je prema preporuci Tehničke komisije HTS-a odluka o uporabi neoprenskih odjela za plivanje prepuštena na odlučivanje samim natjecateljima.

Dan u znaku triatlona na rovinjskoj rivi započeo je službeno u 11 sati kad je krenula Promo utrka. Ovaj dio natjecanja uključuje djecu iz osnovnih škola. Neka od njih već treniraju triatlon, ali su se mnoga djeca odlučila oprobati u duatlonu (1 krug trčanje, 1 krug biciklom pa nazad na trčanje do cilja) po prvi put.

U kategoriji 1. i  2. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je Jakov Ivančić, drugo mjesto Matteo Hrelja, a treće Teo Plastić. U istoj kategoriji za djevojčice, prvo mjesto osvojila je Nicole Fornažar, drugo Lara Peruško. U kategoriji 3. i 4. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je Rene Zbašnik, drugo mjesto Marko Veličković, a treće Ivan Ninković. Za djevojčice u istoj kategoriji pobjedu je ponijela Emma Fornažar, drugo Alja Erijavec, a treće mjesto Irina Puvača. U kategoriji 5. i 6. razreda od dječaka je najbolji bio Antonio Erlić, a od djevojčica Melani Jovanov.

U glavnoj utrci, koja je startala u 12:30 sati, na startu je bilo ukupno 86 natjecatelja i natjecateljica. Start je bio razdvojen u tri dijela. U prvom su startali muškarci, u drugome žene, a u trećem kadeti i kadetkinje kao i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje. Najbolji u Apsolute kategoriji (ukupni plasman utrke) bio je austrijski natjecatelj Christoph Leitner iz kluba Trigonomic Austria s vremenom od 29:17 min, od žena prva u cilju je i u ukupnom plasmanu bila Daria Pletikapa iz kluba TK Zrinski Novatec s vremenom 32:15.

Državni prvaci u supersprint triatlonu postali su tako Daria Pletikapa, kojoj je ovo ukupno 13. titula državne prvakinje i Marija Krivec, koji je ovom pobjedom ostvario hat trick – treći uzastopni naslov državnog prvaka (nakon kros triatlona i klasičnog duatlona). Evo njegovih dojmova iz Rovinja:

– Utrka je bila odlična, tekla je po planu, nisam nigdje imao problema. More je bilo nešto hladnije, ali je na biciklu i trčanju vrijeme bilo gotovo idealno. Isplivao sam u prvoj grupi, bio naprijed na biciklu i zatim dotrčao do pobjede. Sezona je za mene počela izvrsno, zadovoljan sam, nadam se da će se i nastaviti tako, pogotovo na dužim utrkama, odnosno olimpijskoj distanci. Preostaju još 2 državna prvenstva u sprint i olimpijskom triatlonu, na kojima ću dat svoj maksimum te se nadam što boljem rezultatu.

Rezultati Državnog prvenstva u Rovinju za prvih 5 mjesta

muškarci:
1. Matija Krivec (TK Swibir),  Seniori 1 (30:03.88),  
2. Eugen Jagušt (TK Zrinski Novatec), Juniori (30:16.80),
3. Viktor Sarić (TK Zagreb), Senior (30:54.30),
4. Aleksandar Grah (TK Albona Extreme), Senior (30:54.43),
5. Ivan Gobin (TK Zadar), Senior (30:59.52).

žene:
1. Daria Pletikapa (TK Zrinski Novatec), Seniorka (32:15.55),
2. Tea Miloš (TK Pula), Juniorka (32:39.95),
3. Željka Šaban (TK Swibir), Seniorka (34:18.67),
4. Ana Škifić (TK Pula), Juniorka (34:56.01),
5. Jasmina Vučko (Turbo Tropovci), Mlađa Juniorka (36:20.68).

Rezultati utrka (Grabar sport – Adriatic Timing)

 


 


Autor: Karmen Radetikio / 3sporta / foto: Wolgy

Nema postova za prikaz