REKREACIJA I SPORTSKO DRUŽENJE

[FOTO] Održan četvrti Triatlon Borovik

U subotu 8. srpnja 2017. u organizaciji planinarskog društva „Đakovo“ održan je TRIATLON BOROVIK na istoimenom jezeru Borovik nedaleko od Đakova u sklopu 51. Đakovačkih vezova. 

 

Na ovogodišnjem, četvrtom izdanju utrke nastupilo je 130 triatlonaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, u disciplinama 400 m plivanja, 21 km vožnje bicikla i 5 km trčanja.

Ovu zelenu oazu jezera posjetili su brojni znatiželjnici koji su podupirali natjecatelje iz Đakova, Našica, Osijeka, Belišća, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara, Orahovice, Požege, Daruvara, Pakraca, Valpova, Bjelovara, Križevaca i Zagreba.

Novost na četvrtom izdanju bilo je elektronsko čip mjerenje što je omogućilo točnije i brže praćenje rezultata u pojedinim disciplinama. Svi sudionici su dobili startni paket koji je sadržavao službenu majicu, bonove za jelo i piće te poklon bon za sportsku opremu, a u cilju su bile podijeljene i sudioničke medalje.

Ovogodišnjoj utrci odazvali su se i triatlonski klubovi „Zrinski“ i „Swibir“ iz Zagreba te „Tri-tim“ iz Osijeka. Svoje snage u navedene tri discipline odmjerili su i brojni drugi zaljubljenici u sport, pa su tako nastupili i tenisači, rukometaši, biciklisti, plivači i atletičari. Organizator posebno podržava amaterski karakter natjecanja, a to najbolje pokazuje obitelj Išasegi koji nastupaju od prvog triatlona u sastavu mama i tata, a ovogodišnjem su se pridružili sin i kćer te nećaci. Upornost i snagu duha u sportu ponajbolje je pokazala natjecateljica Vedrana Golek koja je zbog poteškoća s biciklom na stazi istrčala i biciklističku i trkačku dionicu te završila u izvrsnom vremenu 2:13:02.

Sigurnost svih sudionika osigurala je HGSS, stanica Osijek koja Triatlon Borovik prati već četvrtu godinu. Volonteri PD „Đakovo“  bili su raspoređeni na osam kontrolnih točaka što je natjecateljima omogućilo pravovremenu okrepu i podršku za uspješan završetak utrke.

Nagrade za najuspješnije triatlonce predao je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić koji je sa zamjenicima Francem Robertom  i  Galić Antunom uživao u natjecanju i dobroj sportskoj atmosferi. Planinarsko društvo Đakovo posebno je ponosno na svoje članove Davora Blaževića i Hrvoja Paukovića koji su vikend prije Triatlon Borovika sudjelovali i na najzahtjevnijoj triatlonskoj utrci – Ironman u Austriji.

Rezultati:

Natjecatelji:

1.Davor Blažević (Đakovo) 1:13:13

2. Darko Škevin (Pakrac) 1:13:53

3. Ivan Szabo (Osijek) 1:14:08

 

Natjecateljice:

1. Maja Urban ( Osijek) 1:20:42

2. Sonja Sabo ( Đakovo) 1:23:50

3. Ela Vučemilović ( Zagreb) 1:24:37

Kompletni rezultati

AS0_8736

AS0_8745

AS0_8972

AS0_8789

AS0_7792

AS0_9387

AS0_9667

AS0_9668

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz