POVRATAK STADAASA NA SUPERSPRINT

[FOTO] Po paklenoj vrućini održano 5. kolo FELT triatlon lige Varaždin

Već petu srijedu za redom varaždinski je Aquacity bio okupljalište triatlonki i triatlonaca. Bez obzira na izuzetno teške vremenski uvjete, prije svega vrućinu od 35 stupnjeva Celzija u hladu, na petom kolu FELT triatlon lige okupilo se više od 50 natjecateljica i natjecatelja.

Prema običaju prvi su krenuli akvatlonci, četiri djevojčice i jedan dječak. Najbrža je bila Sara Domislović ispred svoje sestre Tee, a slijedile su ih nešto mlađe Tereza Obelić i Buga Stipan. Jedini mladić bio je Marko Štefan.

Start sprint i supersprint triatlona označen je u 18:15 h. Supersprint utrku označio je dvojac Luka Dodlek i Gregor Stadaas – njih dvojica prvi izlaze iz vode i zajedničkim snagama voze biciklistički dio. U trčanju je na kraju ipak nešto bolji bio Stadaas koji utrku završava prvi s vremenom 39:30. Spomenuti Luka Dodlek dolazi drugi, s tridesetak sekundi zaostatka, a trostruki ovogodišnji pobjednik Denis Pleše morao se zadovoljiti trećim mjestom. Treba spomenuti i Tomislava Gregurića koji trenutno vodi u ukupnom plasmanu supersprinta, no za ukupni plasman uzimaju se samo pet najboljih rezultata, a do kraj lige ostala su još tri kola. Na ženskom supersprintu nastupilo je šest žena, najbrža je bila Andreja Sambolec, druga je bila Marina Obelić, a treća Tina Tkalec.

Sprint utrka nije donijela neka posebna uzbuđenja – na njoj od početka lige dominira Matija Avirović koji je i ovaj put odradio solo utrku od početka do kraja. Ciljem je prošao za 1:05:45 h, malo manje od minute ispred drugoplasiranog Dragana Milenkovića i trećeplasiranog Branimira Lodete koji je za Avirovićem kasnio minutu i pol. Sva trojica nastupaju za Triatlon klub Međimurje. Kod žena su nastupile Majda Horvat i Karla Čović, obje iz TK 042 Varaždin.

Utrku su ponovno završili i otac i sin Kovačec, redoviti gosti iz Ptuja, ekipa iz TK 3MAX iz Zagreba predvođena Pericom Kišičekom, ali uvjerljivo najveći kuriozitet ove utrke nastup je Vilima Papa, svima poznatog varaždinskog maratonca, koji je završio supersprint utrku. Rođen je davne 1927. i sa svojih 86 godina utrku je završio za 1:41:33 sat. Što reći nego – ČESTITAMO!


Rezultati 5. kola

Ukupan poredak nakon 5 kola Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz