TRIATLON OVOG LJETA NAJMASOVNIJI SPORT U VARAŽDINU

FOTO Pobjede varaždinskih triatlonaca Rožmarića i Sekelj

Vruć kolovoški dan mnogi su ovu srijedu iskoristili za kupanje i sunčanje na omiljenom kupalištu Varaždinaca – Aquacityu. Idiličnu atmosferu kupačima i ove su srijede u 18 sati „poremetili“ triatlonci, kojih se sakupilo čak 69 na startu pretposljednjeg kola Felt triatlon lige. Ni težak vrući dan nije ih spriječio da dođu po svoju dozu adrenalina i sreće.

Počelo je s aquatlonom  na kojem je prvo mjesto osvojio Luka Cvetko (5:02), drugo Borna Strelec (5:12) a treće Petar Radaković (5:14).

Nakon aquatlona zajednički su startali triatlonci koji su se natjecali u supersprintu i sprintu. Dionicu od 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja najbrže je savladao mlađi junior TK042 Adam Rožmarić (1:04:35), Darko Škevin iz TK Zagreb (1:04:57) bio je drugi dok je treći ciljem prošao Dragan Milenković (1:04:57) iz TK Međimurje. Najbolja među ženama bila je Jelena Sekelj (1:13:04) iz TK 042. Izvrsna druga bila je njezina klupska kolegica Karla Čović (1:15:41), a treća Patricija Grbčić (1:18:26) iz TK Međimurje.

Očekivano, Matija Avirović (40:09) iz TK Međimurja bio je najbrži na supersprintu, ispred Luke Dodleka (41:41) i Tomislava Čamića (42:21). Petra Radaković (49:46) iz TK Međimurje bila je najbolja među ženama na supersprintu, Viktorija Pušar  (50:37) iz AK Međimurje bila je druga, a treće mjesto osvojila je Smiljana Janžek (51:05).

Felt triatlon liga i ovo je kolo privukla nova lica da se okušaju u triatlonu. Broj „novih triatlonaca“ posebno veseli organizatora, Triatlon klub 042, koji ove godine poseban naglasak stavlja na promociju ovog sporta. Ugodna druženja na Aquacityu i odlična organizacija lige pridonijeli su ponovnom vraćanju onih koji su se po prvi puta okušali u triatlonu i njihovom interesu da se aktivno uključe u treninge slijedeće sezone.

Supersprint je format koji je pogodan za sve rekreativce i one koji se po prvi puta žele okušati u ovom sportu. Najmlađi triatlonac ove godine na triatlon ligi rođen je 1997. godine, a najstariji gospodin  Vilim Pap, nevjerojatno je vitalni osamdesetpetogodišnjak! To je pokazatelj da na Felt triatlon ligi ima mjesta za sve.

Bliži se kraj lige ove godine i našeg druženja na Aquacityu. U Triatlon klubu 042 pozivaju sve  koji su se do sada natjecali da dođu na zadnje kolo 29. 08. u 18 sati i da zajedno pokušamo oboriti rekord u masovnosti – da jednom kolu premašimo tu magičnu brojku od 100 natjecatelja!

Nećete požaliti jer očekuje vas dobra zabava u ugodnom društvu sportaša i rekreativaca. Startnina za zadnje kolo se ne naplaćuje, a nakon utrke će biti upriličena dodjela nagrada najuspješnijima, kao i dodjela najvrijednije nagrade – Felt cestovnog bicikla.

Ne propustite!

Rezultati 7. kola


 


Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz