JARUN KAO STVOREN ZA TRIATLON

[FOTO] Predivan triatlonski dan na 18. Zagreb Openu

Danas je u organizaciji Triatlon kluba Zagreb održan 18. Zagreb Open, memorijal Marijana Pedišića. Lijepo vrijeme i raspoloženi natjecatelji bili su jamstvo za uspjeh ove tradicionalne utrke.

Natjecanja su započela utrkom u standardnom duatlonu koja je bila i Prvenstvo Hrvatske za elite i U23 natjecatelje. Kod muškaraca prvak Hrvatske je Gordan Petković (TK Zrinski) kojemu je ovo drugi naslov prvaka u dva dana (u subotu na sprint duatlonu). Drugi je bio Matej Šporar (TK Zagreb), a treći Andrea Fazlić (TK Swibir). Kod žena najbrža je bila Zorana Težak (TK Triton), kojoj je ovo također dvostruka kruna prvakinje Hrvatske u dva dan, druga je bila Marina Milković (TK Zagreb), a trećeplasirana Maja Bonačić (TK Swibir).

Nakon duatlonaca nastupili su triatlonci i triatlonke u supersprint triatlonu, koji tradicionalno privuče najrazličitije natjecatelje po spremnosti – od “profi” triatlonaca, do potpunih početnika. Kod muškaraca najbrži su bili Duje Marić, Eugen Jagušt i Josip Živković, a kod žena Paola Horvat, Karla Šešelja i Dorotea Čargonja.

Posljednja utrka dana bio je olimpijski triatlon. Kod muškaraca, Dejan Patrčević (TK Zagreb) isplivao je treći, ali je već na biciklu izbio u vodsvo. Utrku je završio za 1:52:32 h. Šest minuta nakon njega ciljem je prošao drugoplasirani Matija Krivec (1:58:40), a treći je bio Vinko Vrebac (1:58:49 h), obojica iz TK Swibir.

Kod žena najbrža je bila povratnica na utrke Željka Šaban Miličić koja je bila najbrža u sva tri segmenta utrke i završila je za 2:09:59 h. Druga je stigla Sonja Škevin (2:19:34 h), a treća Maja Marukić (2:19:52). Sve tri prvoplasirane članice su TK Swibir.

Posebnost ovogodišnjeg olimpijskog triatlona je zabrana vožnje u zavjetrini, čime se maksimalno postiže realnost svakog pojedinog rezultata.

REZULTATI

Duatlon i supersprint triatlon:

 


 


 

Olimpijski triatlon + proglašenje:


 


 

………………..

Fotografije s utrke u punoj rezoluciji i kvaliteti, bez watermarka, možete naručiti od fotografa, na mail zvonimik@gmail.com. Cijena jedne fotografije je 25 kn / 4 €, a plaćanje internet bankarstvom ili PayPalom. Kod narudžbe napišite broj albuma i broj fotografije u albumu.

If you want to buy photos of this event in full resolution and quality, and without watermark, please send your order to our photographer by e-mail to: zvonimik@gmail.com. Price for one photo is 4€. You can pay via PayPal. When ordering, include album number and picture number.

 

Autor: 3sporta / foto (c) Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz