KAKAV PREDIVAN DAN!

[FOTO] Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu

U subotu 17. 8. 2013. u Varaždinskim Toplicama održana je utrka kros triatlona koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u ovoj atraktivnoj disciplini.

Uspješni organizatori utrke ponovno su bili triatlonci Triatlon kluba Međimurje, a pomogli su im Zagrebački triatlon savez i domaćin, Hotel Minerva. Održane su dvije utrke, supersprint kros triatlon i sprint kros triatlon, plivalo se u 50 metarskom bazenu, vozilo makadamom i šumskim stazama u okolici, a trčalo kroz šumu pored kompleksa bazena.
 
Dan je započeo utrkom supersprinta, gdje je nastupilo četrdesetak triatlonaca i triatlonki, uglavnom mlađih kategorija, ali i nešto rekreativaca koji su odlučili probati kros triatlon. Prvak Hrvatske i apsolutni pobjednik ove utrke bio je Denis Pleše iz Triatlon kluba 042 Varaždin koji je ovim ponovio rezultat iz Fužina kada je također osvojio prvo mjesto na “običnom” supersprint triatlonu. I drugo mjesto u muškoj konkurenciji također je repriza iz Fužina – Luka Grgorinić (TK Pula) nije uspio zadržati prednost s plivanja. Treći je ciljem prošao Matko Mrakovčić iz TK Rival. Kod djevojaka prvakinja Hrvatske je postala Chiara Peruško (TK Pula), druga je bila Dora Grgorinić (TK Pula), a treća Lara Granoša (TK Zagreb).
 
Nastupili su i mlađi kadeti, a najbrži su bili Fran Vozila (TK Pula), Filip Tokić (TK Pula) i Stefan Gagić (TK Pula) kod dječaka te Leonarda Strenja (TK Rival), Ana Marija Tokić (TK Pula) i Chiara Gruber (TK Rival) kod djevojčica. U supersprintu je nastupilo najviše natjecatelja iz TK Pula koji su doputovali autobusom. Bravo za njihove trenere i organizatore, Željka Bijuka i Mateu Milovan!

Na dužoj, sprint utrci, nastupilo je pedesetak natjecatelji i natjecatelja, a i ova je utrka bila Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu. Ciljem je prvi prošao Gordan Petković (TK Zrinski Novatec) i tako (po tko zna koji put) postao prvakom Hrvatske, drugi je bio Vinko Vrebac (TK Swibir), a treći Viktor Sarić (TK Zagreb). Kod žena je najbrža bila Tea Miloš (TK Pula) koja je izvrsnu utrku završila na 6. mjestu ukupnog poretka, druga je bila Zorana Težak (TK Triton), a treća Martina Ilijanić (TK Swibir). Proglašeni su i pobjednici u drugim kategorijama, njihova imena pronađite u rezultatima.

Bila je ovo izvrsna utrka koja je natjecateljima ponudila (skoro) sve čari kros triatlona koji u svijetu postaje sve popularniji, a nadamo se da će tako biti i kod nas.

Rezultati

 

Supersprint triatlon:


 


 
 
Sprint triatlon:


 


 
 

Autor: Foto: Zvonimir Mikašek i Tomislav Kelemen

Nema postova za prikaz