PREKO EKG HUPSERA

[FOTO] RAAM 8. dan, 3500 km je iza Aresa!

Kao i svakog dana od starta kultne Race Accross America, ponovno smo od Roberta Setnika primili kratki izvještaj i izvrsne fotografije koje dočaravaju kroz što prolazi Ares Buršić i njegova ekipa na RAAM-u.

Ujutro u pet sati budimo Aresa. Ne uspijevamo. Ostavljamo ga još pola sata. Ne uspijeva ni drugi pokušaj. Još dvadeset minuta. Ustaje jedva. Sprema se i vozi. Najteža mu je jutarnja vožnja prema istoku s pogledom na sunce, iako je na nju osuđen svaki dan. Nakon 45 minuta muke staje i trpamo ga u zamračeno vozilo na ponovno dvadesetominutno spavanje. Ovo je konačno pomoglo.

Od tog se trenutka počeo bolje osjećati. Nakon jednog sata vožnje više se ne primjećuje slabost u vožnji. Napada brežuljke i uredno prima hranu i piće. Na 31. milji dionice prema TS 33 Jefferson Cityju, RAAM duljinom pokriva distancu Vuelta de Espane 2014.

Na putu prema TS34 dvaput prelazimo rijeku Missouri. Krajolik je prekrasan, brežuljkast, podsjeća na Zagorje s oštrim EKG hupserima. U nekoliko gradića žive doseljenici njemačke i poljske nacionalnosti. Okoliš im je uređen do zadnje travke. Tako europski da nam je toplo pri srcu.

Ares ne samo da izgleda bolje, nego zapravo i jako juri. Satima! Sasvim druga slika od one jutros. Predvečer i noću stvari prelaze u drugu krajnost – Ares ne želi stati. Ponovo je dobio motivaciju za utrkivanje pa želi iskoristiti cijelu noć da stigne što dalje. Tako i biva. Nakon što je na zadnjoj trasi do TS37 Effingham, RAAM dostigao i distancu Gira 2014., dopratismo Aresa dobro nabrijanog pred motel u 7 ujutro. Mi sada idemo pasti u svoje krevete a Joe, Bojan i Ino nastavljaju s njim dalje nakon što beštija odspava sat i pol. Nevjerojatno!

Aresov napredak možete pratiti preko ove stranice na kojoj se vidi točna lokacija gdje se trenutno nalazi.

 

 

 

 

Autor: Roberto Setnik

Nema postova za prikaz