NAJBRŽI LUKA MIĆANOVIĆ I JELENA SEKELJ

FOTO Rekordan broj triatlonaca na početku FELT triatlon lige

Ako je suditi po jučer održanom 1. kolu 4. FELT triatlon lige na “varaždinskom moru” Aquacityu, pred nama je uzbudljivo triatlonsko ljeto. Osim triatlonaca i brojnih rekreativaca iz Varaždinske županije, po svoju dozu adrenalina su došli i natjecatelji iz Međimurja, Đurđevca, Petrinje, Zagreba, Ptuja… Varaždin sada s pravom može reći da je ovo ljeto postao triatlonsko središte regije.

Startom utrka supersprinta i sprinta u 18:15 sati započelo je triatlonsko ljeto na Aquacityju, koje će trajati još 7 kola, svake srijede u srpnju i kolovozu (osim 15.8.). Prvo kolo 4. FELT triatlon lige okupilo je do sada rekordan broj natjecatelja, njih čak 62. Ni neke utrke na državnoj razini ne mogu se pohvaliti ovolikom brojkom natjecatelja!

Natjecalo se u dvije discipline koje su startale u isto vrijeme. Na sprintu, elitnoj disciplini koja uključuje 750 m plivanja, 21 km bicikla i 5 km trčanja, kod muškaraca je pobijedio Luka Mićanović iz TK Petrinja,  a kod žena domaća natjecateljica Jelena Sekelj iz Triatlon kluba 042.

Supersprint (375 m plivanja, 14 km bicikla i 2,5 km trčanja) je disciplina posebno pogodna za rekreativce pa su tako neki jučer po prvi puta u supersprintu isprobali triatlon. Među muškarcima je slavio Petar Seketin, a među ženama Smiljana Janžek.

Spomenimo i to da natjecatelji koji su 1994. godište i mlađi, a koji se natječu u supersprintu, imaju mogućnost na kraju lige osvojiti i glavnu nagradu – cestovni bicikl FELT! Sustav bodovanja osmišljen je na način da mogućnost osvajanja glavne nagrade daje svakom mladom natjecatelju ili natjecateljici, bez obzira na triatlonsko iskustvo. Bodovat će se plasman na natjecanju, ali će se dobivati i dodatni bodovi za svakog natjecatelja 1994. godište i mlađeg kojeg taj natjecatelj dovede sa sobom. Tako i obični rekreativci, ukoliko dovedu svoje prijatelje na natjecanje, mogu osvojiti glavnu nagradu.

Srijede na Aquacity-u i ovo su ljeto rezervirane za triatlon. Ispred nas je još sedam uzbudljivih kola, zato dođite i okušajte se u ovom atraktivnom sportu.  Jer osim sprinta tu je i supersprint, kao stvoren za rekreativce, i aquatlon, za djecu od 8 do 12 godina.  Vidimo se već iduće srijede na Aquacity-u! Više informacija možete pronaći na www.tk042.hr.

Rezultati:

FELT_TRIATLON_LIGA_SPRINT_1_1.pdf

FELT_TRIATLON_LIGA_SUPERSPRINT_1.pdf


 


 
 
 Tko je Luka Mićanović pobjednik sprint utrke? Pogledajte video Smile!
 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz