SLAVONCI DOLAZE!

[FOTO] Uspješno održan prvi Amaterski triatlon Borovik 2014.

U subotu, 14. lipnja 2014. na jezeru Borovik u blizini Đakova, održan je prvi Amaterski Triatlon – Borovik 2014. Isprva zamišljeno kao natjecanje članova planinarskog društva Đakovo, natjecanje je privuklo velik broj učesnika iz svih većih slavonskih gradova.

A upravo je to i bio cilj – da potaknemo sve koji žele unaprijediti kvalitet svog života bavljenjem sportom,da se okušaju u nekom amaterskom natjecanju. Slogan je bio pokreni se zabavi se prijavi se ! Odaziv među sportašima i uopće građanima Đakova je bio vrlo velik, a priključili su se i zainteresirani iz Vinkovaca, Osijeka, Valpova, Našica, Miholjca, Slavonskog Broda, Požege...

Bio je ovo supersprint kros triatlon, plivanje 400 m, MTB 21 km i trčanja 5 km. S obzirom na amaterski karakter natjecanja i raspoloživ teren – jezero Borovik, sami smo prilagodili dužine dionica triatlona.

Jezero Borovik, čiji je potencijal inače nedovoljno iskorišten, pokazalo se kao idealna destinacija za ovakav tip natjecanja. Kapacitet je dovoljan za veći broj natjecatelja i gledatelja. Prijavilo se 84 natjecatelja što nas je ugodno iznenadilo i pokazalo da smo vođeni dobrom idejom. Naravno da nas je to stavilo u organizacijske probleme jer smo svi amateri, no veliki entuzijazam je nadvladao sve poteškoće. Organizacijski odbor od pet članova – koji su ujedno i natjecatelji – te veći broj volontera doveo je organizaciju na zadovoljavajući nivo. Unatoč početno lošem vremenu, kiši koja je padala cijelu prethodnu noć i gotovo do samog starta, natjecatelji su se odazvali u velikom broju.

Kiša je također odredila i tempo utrke, biciklistička dionica se pokazala puno težom na raskvašenoj i blatnoj stazi, ali je temperatura zraka i vode bila idealna. Plivačka etapa je odrađena u dobrom prolaznom vremenu, a trkački dio je pokazao da su svi imali još dovoljno snage za dovršiti utrku. Bodreni navijanjem i aplauzom velikog broja gledatelja svi natjecatelji koji su završili utrku pokazali su zadovoljstvo i terenom i organizacijom utrke.

Povratne informacije od natjecatelja i gledatelja su pokazale da u Slavoniji itekako postoji interes za ovakvo natjecanje. Nastojat ćemo zadržati amaterski karakter našeg natjecanja jer želimo da što veći broj ljudi ima priliku sudjelovati i ispitati, pomicati svoje granice. Za svaku pohvalu je i rezultat unutar tri sata koji su postigle najstarije sudionice natjecanja.

Početni broj prijavljenih je bio 84, od kojih se na startu prijavilo 74, a natjecanje je završilo 72 natjecatelja.

Ukupni poredak:
žene:

1. Sonja Sabo – 1988. – Đakovo, 1:43:21
2. Vanda Cvijanović – 1980. – Osijek, 1:51:45
3. Bojana Štulić – 1972. – Osijek, 2:11:48

muškarci:
1. Josip Jurić – 1981. – Požega, 1:19:15
2. Davor Blažević – 1984. – Đakovo, 1:22:50
3. Vlatko Prebeg – 1981. – Slavonski Brod, 1:24:05

Mi kao organizatori smo vrlo zadovoljni ishodom ovog natjecanja te ćemo nastojati da ovaj Amaterski Triatlon Borovik postane tradicionalan. Planinarsko društvo Đakovo je kao organizator ovog triatlona dalo veliku podršku Organizacijskom odboru jer su se svi članovi uključili kao volonteri.

 

 

Autor: Gordan Jurković

Nema postova za prikaz