AUTOCESTA BEZ OGRANIČENJA BRZINE

FOTO Vladimir Miholjević najbrži na kronometru

Na autocesti A4 između čvorova Breznički Hum i Novi Marof održano je danas Nacionalno prvenstvo Hrvatske u biciklizmu, disciplina kronometar.

Za ovu je priliku bila zatvorena jedna strana autoceste dok se drugim trakom promet odvijao dvosmjerno. Autocesta je izvrsno mjesto za ovakav tip utrke i dobro je da je sazrela svijest (ili politički utjecaj) pa da se ovakvi projekti mogu ostvariti.

Start utrke je bio u blizini čvora Breznički Hum a trasa utrke se nastavljala u smjeru Varaždina, s okretom u blizini čvora Novi Marof. Vrijeme je bilo vrlo povoljno za održavanje utrke, za razliku od prošlih pakleno vrućih dana, oblaci su skrili sunce i utrka se održavala na ugodnih 25 stupnjeva.  Startalo se s “rampe” pojedinačno i vozilo bez zavjetrine.

Na utrci je sudjelovalo 122 natjecateljica i natjecatelja u svim kategorijama od najmlađih početnika koji su bili i najbrojniji, do najstarijih veterana. Vozilo se od najkraćih 10 km za početnike do 30 km koliko su vozili elite natjecatelji (točnije 27.5 km).

U najjačoj elite kategoriji državnim je prvakom postao Vladimir Miholjević (Acqua Sapone) koji je stazu prošao za 35:17 min tj. prosječnom brzinom od 46,757 km/h. U ovoj kategoriji drugi je bio Kristijan Đurasek (KK Adria Mobil) sa zaostatkom od nešto više od jedne minute za pobjednikom, a treći je bio Matija Kvasina (BK Tusnad) koji je od Đuraseka bio sporiji za 14 sekundi.

U elite kategoriji kod žena pobijedila je Mia Radotić (BD sloga) ispred Antonele Ferenčić (BK Meridiana Kamen) i Mire Moćan (BK Sokol 1887).

Uspješni organizator ove utrke bilo je Biciklističko društvo Sloga Varaždin.

REZULTATI

 

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz