VIDIMO SE DOGODINA

[FOTO] Završena 5. FELT triatlon liga

Nakon uspješno održanih osam kola, u srijedu je (još jednim) kišnim kolom završila FELT triatlon liga u Varaždinu. Loše vrijeme obilježilo je ovogodišnje izdanje ove lige na dva kola, no to nije omelo prave sportaše kojima malo kiše ništa ne može.

Na kraju smo došli i do ukupnih pobjednika. U sprint utrci kod muškaraca najbolji je bio Matija Avirović, koji je u ovoj disciplini nastupio pet puta i ostvario uvjerljivih pet pobjeda. Matija je član Triatlon kluba Međimurje, jednako kao i drugoplasirani Igor Goričanec i trećeplasirani Dragan Milenković. Na ovoj dužoj triatlonskoj distanci nastupale su i dvije dame, bolja je bila Majda Horvat, a druga ukupno je Karla Čović, obje članice organizatora, Triatlon kluba 042 Varaždin.

Na kraćoj utrci, koja je privukla i već broj natjecateljica i natjecatelja, u muškoj je konkurenciji ukupni pobjednik Denis Pleše, kadet koji je ove godine ostvario izvrsne rezultate u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni. Drugi je bio Tomislav Gregurić, mlađi junior, jedan od rijetkih koji je ove godine nastupio na svim kolima. Treći je bio Emerik Večerić, a sva trojica brane boje Triatlon kluba 042 Varaždin. Kod žena, kojih je na ovoj disciplini nastupilo ukupno 12, najbolje su bile Petra Radaković (TK Međimurje), Tina Tkalec i Andreja Sambolec (BK Maraton).

Akvatlon je disciplina primjerena najmlađim natjecateljima, a takvih je na ligi nastupilo pet. Kod djevojaka se vodila ozbiljna borba između sestara Domislović, a na kraju je od Tee malo bolja bila Sara, a obje su uspjele nastupiti na svih osam kola. Treća je bila Buga Stipan, a četvrta Tereza Obelić. Čast muškog roda obranio je Marko Štefan, kao jedini muški natjecatelj na akvatlonu.

Glavni sponzor lige i ove je godine bila renomirana tvrtka Matis Adria d.o.o. koja zastupa svjetski poznatu marku bicikala FELT koja je na kraju lige najbolje nagradila prigodnim poklonima.

Iz Triatlon kluba 042 zahvaljuju Gradu Varaždinu, poduzeću Aquacity, Zajednici sportskih udruga i svima koji su pomogli u održavanju lige. Posebno zahvalu upućuju svim volonterima koji su pomogli da se ovogodišnje izdanje lige uspješno održi.

Na petom izdanju FELT triatlon lige nastupilo je ukupno 102 triatlonke i triatlonca te petoro aquatlonaca.

 

Rezultati 8. kola

UKUPNI REZULTATI 5. FELT TRIATLON LIGE

 


 


 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz