FELT TRIATLON LIGA VARAŽDIN

FOTO Završena najposjećenija ljetna liga u Hrvatskoj

Veliki odaziv natjecatelja već na prvom srpanjskom kolu Felt triatlon lige na „varaždinskom moru“ Aquacityu najavio je uzbudljivo triatlonsko ljeto u Varaždinu. Nakon završenih 8 kola i rušenja rekorda po broju natjecatelja i rekorda u rezultatima te nakon što su ciljem Felt triatlon lige prošli natjecatelji iz cijele kontinentalne Hrvatske i susjedne Slovenije s pravom se može reći da je ovo ljeto Varaždin postao triatlonsko središte regije.

Nakon što je zadnji triatlonac ušao u cilj i time označio kraj Felt triatlon lige za ovu godinu na terasi restorana Aquacity upriličena je podjela medalja za ukupni plasman na ligi. Tako je, nakon 8 kola, u elitnoj disciplini sprint kod muškaraca pobjedio mlađi junior TK042 Adam Rožmarić. Drugo mjesto pripalo je Draganu Milenkoviću (TK Međimurje) a treće Branimiru Lodeti (TK Međimurje). Ukupnu pobjedu kod žena je odnijela Jelena Sekelj (TK042), ispred dvije djevojke sa završenim triatlonom Ironman distance – svoje klupske kolegice Karle Čović (TK042) i Patricije Grbčić(TK Međimurje).

Najbolji u supersprintu kod muškaraca je bio Matija Avirović (TK Međimurje), drugo mjesto osvojio je Dubravko Knolmajer (TK042) a treće Tomislav Čamić (BK Maraton). Kod žena, ukupnu pobjedu u disciplini supersprint odnijela je Petra Radaković (TK Međimurje), ispred perspektivne Viktorije Pušar (AK Međimurje) kojoj je Felt triatlon liga bila i prvi susret s triatlonom i Smiljane Janžek (TK Međimurje).

Najbolji aquatlonac na kraju Felt triatlon lige bio je Petar Radaković, drugo mjesto osvojio je Marko Štefan a treće Borna Strelec.

Natjecatelji koji su 1994. godište i mlađi, a koji su se natjecali u supersprintu, imali su mogućnost na kraju lige osvojiti i glavnu nagradu – cestovni bicikl FELT! Sustav bodovanja osmišljen je na način da mogućnost osvajanja glavne nagrade daje svakom mladom natjecatelju ili natjecateljici, bez obzira na triatlonsko iskustvo. Bodovao se plasman na natjecanju a dodatni bodovi dobili su se za svakog natjecatelja 1994. godište i mlađeg kojeg taj natjecatelj dovede sa sobom. Glavnu nagradu, koju je osigurao sponzor lige tvrtka Matis adria d.o.o., na uzbudljivom finišu  na zadnjem kolu dobila je Petra Radaković.

Osim iskusnih triatlonaca, Felt triatlon liga ove je godine iz kola u kolo okupljala sve više rekreativaca koji su došli probati triatlon i potom, “zaraženi” dobrom atmosferom i adrenalinom, ponovno se vraćali na slijedeća kola. Triatlon na Aquacityju ovoga su ljeta voljeli svi, jer on je spojio zdrav život i kretanje u prirodi s dobrim druženjem uz sport.  Tako se brojka natjecatelja koji su sudjelovali na ligi ovo ljeto popela na 166, najmlađi triatlonac ove godine na triatlon ligi rođen je 2001. godine, a najstariji, Vilim Pap, rođen je 1927.! Triatlon klub 042 uspio u svojem cilju – približiti triatlon ljudima, potaknuti ih na bavljenje sportom i pokazati koliko je triatlon dobar za održavanje kondicije i zdravog načina života.

Natjecanja na Felt triatlon ligi održavala su se u disciplinama aquatlon za djecu (uključuje 70 m plivanja i 600 m trčanja), supersprint (uključuje 375 m plivanja, 14 km bicikla i 2,5 km trčanja) i sprint (elitna disciplina koja uključuje 750 m plivanja, 21 km bicikla i 5 km trčanja).

Na posljednjem kolu u sprintu kod muškaraca je pobijedio Darko Škevin (TK Zagreb) ispred Marka Franjića (TK Petrinja) i Igora Levatića. Kod žena je pobijedila Maja Bonačić (TK Swibir), druga je bila Jelena Sekelj (TK042), a treća Karla Čović (TK042). U supersprintu kod muškaraca poredak je bio sljedeći: Matija Avirović iz TK Međimurja prvi, Stjepan Lukić drugi i Dubravko Knolmajer iz TK 042 treći. Kod žena pobijedila je Petra Radaković (TK Međimurje), druga je bila Tina Tkalec, a treća Marina Obelić. U aquatlonu je prvo mjesto osvojio Grga Mati, drugo Noa Jalšovec, treće Borna Strelec, a četvrto Marko Stefan.

Triatlon liga na Aquacityu nije kraj aktivnosti Triatlon kluba 042 koji poziva sve zainteresirane da im se pridruže na treninzima. A s obzirom na uspješno organiziranu ligu, zadovoljne natjecatelje i interes koji za triatlon u Varaždinu raste iz dana u dan, slijedeće će godine triatlon liga na Aquacityu biti još masovnija i uzbudljivija.

Pratite aktivnosti Triatlon kluba 042 putem njihove web stranice www.tk042.hr jer, osim triatlon natjecanja, organiziraju i duatlon ligu i trkačka natjecanja, a možete im se pridružiti i na treninzima. Vidimo se uskoro na novim sportskim druženjima u Varaždinu!

Rezultati 8. kola 

Ukupni poredak

 


 


Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz