KOMPAKTNE, VODOOTPORNE I MOĆNE HD KAMERE – VIRB I VIRB ELITE

Garmin ulazi na tržište akcijskih kamera

VIRB je prva serija akcijskih kamera tvrtke Garmin, prava HD 1080P kamera. Od adrenalinskih sportova do obiteljskih putovanja, VIRB će oduševiti kombinacijom jedinstvenog seta funkcija koji omogućuju do sada najjednostavniju pohranu najvažnijih uspomena. VIRB ima robusno, vodootporno (IPX 7) kućište, tako da mu nisu potrebne dodatne zaštitne futrole.

Jedinstveni 1,4-inčni Chromazaslon u boji sasvim pojednostavnjuje podešavanje i pregled snimke, te koristi minimalnu količinu struje tako da VIRB može snimati više od 3 sata prave HD (1080P) video snimke u jednom punjenju. Uključene funkcije poboljšanja snimke, kao što su digitalna stabilizacija slike i korekcija iskrivljenja leće, osiguravaju da će snimljeni zapis s VIRB kamerom izgledati izvrsno, čak i prije editiranja.

VIRB može snimiti i visokokvalitetne fotografije tijekom snimanja videa. Napredniji model, VIRB Elite, uključuje sve navedene funkcije, uz neke dodatne kao što su WiFi, podatkovni senzori (HRM, kadenca) i visokoosjetljivi GPS. Oba modela, VIRB i VIRB Elite imaju ANT+™ protokol za bežićnu komunikaciju kako biste kamerom mogli upravljati pomoću drugih Garmin uređaja (ručni GPS, Forerunner satovi), a VIRB Elite podržava i prijenos podataka s drugih fitness senzora.

Martin Resch, voditelj proizvoda za Outdoor segment u Garmin Europe, ustvrdio je: “Akcijske kamere postaju sve popularnije, a VIRB na tržište donosi neke važne prednosti kao što je zaslon u boji, duže trajanje baterije, GPS i kompatibilnost s drugim Garmin uređajima. Naši kupci već su odabrali aktivan način života, bilo da se bave planinarenjem, vožnjom bicikla, skijanjem ili plove – Garmin akcijska kamera za njih je izvrsna opcija. GPS senzor u VIRB Elite modelu omogućuje im da snime ono što rade, ali i gdje te na koji način – kako bi s obitelji i prijateljima ponovno svoju aktivnost proživjeli u potpunosti.

VIRB je dizajniran moderno i aerodinamično, pa je snimanje s njim zabavno i jednostavno – samo pomicanjem klizača unaprijed. Punjiva litij-ionska baterija može snimiti više od 3 sata video zapisa i može se lako zamijeniti na putu. WideVü leća snimiti će cijelu akciju, a visokorezolucijski Chroma zaslon pomaže u podešavanju postavki, kuta snimanja i pregledu snimaka. Zaslon koristi reflektivnu tehologiju osvjetljenja pomoću ambijentalnog svjetla, pa ne troši struju iz baterije, a odlično je vidljiv na jarkom suncu.

VIRB je dovoljno otporan za snimanje ekstremnih aktivnosti, bez dodatne zaštite. S robusnim kućištem, vodootpornim da podnese uranjanje na metar dubine do 30 minuta, možete bezbrižno snimati skijanje ili vožnju kajakom. Opcionalno kućište biti će potrebno samo za ronjenje na većim dubinama (do 50 m), a dodatnim nosačima, VIRB možete postaviti na volan, kacigu, dasku za jedrenje i drugo. VIRB jednostavno sjeda u nosač, a dodatan osigurač spriječit će ispadanje ili trešnju uslijed jakih vibracija. U kutiji dobivate standardni nosač s kojim ćete odmah moći snimiti vaše avanture s VIRB kamerom.

Uz kvalitetnu video snimku, VIRB kamerom možete raditi 16 megapixelne fotografije s photo burst i time lapse opcijama. Fotografiranje je moguće i tijekom snimanja video zapisa. VIRB ima i micro HDMI izlaz za jednostavno pregledavanje snimaka i microSD utor koji prima memorijsku karticu veličine do 64GB (64GB microSD kartica može primiti preko 7 sati 1080P videa).

VIRB Elite ima sve ove funkcije uz dodatne senzore:  visokoosjetljivi GPS, akcelerometar, visinomjer i WiFi. WiFi omogućuje korisnicima da se spoje na besplatne mobilne aplikacije za iPhone i Android. VIRB Elite model opremljen je specifičnim profilima aktivnosti, tako da korisnici mogu pratiti poziciju, brzinu, nadmorsku visinu, broj otkucaja srca (senzor se prodaje odvojeno) i druge parametre, tijekom snimanja. Sve te podatke možete pregledati direktno na uređaju, ili mogu biti dodani na video zapis tijekom editiranja kako biste zaokružili VIRB iskustvo.

VIRB omogućuje mnogim Garmin korisnicima da iskoriste prednost Garminovog povezanog sustava. Uz dodatni daljinski upravljač koji će doći u prodaju početkom sljedeće godine, uređaji serije Edge® 810, fēnix™, quatix™, Oregon® 600 i brojni drugi, moći će se koristiti za pokretanje i zaustavljanje snimanja, te fotografiranje kamerom, pomoću ANT+ bežične komunikacije (za potpunu listu kompatibilnih uređaja posjetite adresu garmin.com/virb). ANT+ tehnologija koristi se i za kontrolu povezanih VIRB kamera. Samo aktivirajte snimanje klizačem na glavnom uređaju i sve ostale povezane VIRB kamere započet će snimanje istovremeno. VIRB Elite uređaj je kompatibilan i s drugim senzorima koji koriste ANT+ tehnologiju, kao što su mjerač otkucaja srca, kadenca i  tempesenzor za temperaturu. Svi ovi podaci mogu se ugraditi u video snimku tijekom editiranja ili ih možete vidjeti direktno na zaslonu VIRB Elite kamere.

Kako bi dodatno oplemenio model VIRB Elite, Garmin pokreće i mobilnu aplikaciju za pregled i upravljanje na daljinu s vašeg pametnog telefona, kao i besplatnu desktop programku aplikaciju za editiranje i učitavanje VIRB i VIRB Elite video snimaka. S tim programom, korisnici će jednostavno editirati svoje snimke i dodavati na njih podatke očitane s različitih senzora, te dijeliti ih s obitelji i prijateljima, ili učitavati na portale društvenih medija kao što su YouTube, Facebook ili Instagram.

VIRB i VIRB Elite biti će dostupni kod Garmin ovlaštenih partnera od kraja rujna 2013. Cijena modela VIRB je 2.290 kn, a VIRB Elite 3.050 kn.

VIRB je najnovije u nizu Garmin inovativnih tehnoloških rješenja za avanture u prirodi. Ova će kamera uz Garmin uređaje za biciklizam, planinarenje, trekking, lov, golf i druge sportove, postati neizostavan dio opreme ljubiteljima akcije u prirodi.

 

Autor: promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz