NAKON 2. MJESTA U BEOGRADU

Intervju s postolja – Filip Turk

Hrvatski MTB reprezentativci u jakom su sastavu prošlog vikenda nastupili na međunarodnoj utrci u Beogradu. Našem Filipu Turku zlato je izmaklo za samo nekoliko metara zbog tehničkih problema. A izvrsni su bili i ostali. Filipa smo zamolili za kratki intervju.

3sporta: Ovaj si vikend nastupio na utrci u Beogradu. O kakvoj se utrci radi?

Filip Turk: Da, radilo se o međunarodnoj utrci , UCI kategorije C2.

3sporta: Nastupio si u sklopu HR reprezentacije. Tko je još sudjelovao u utrci?

Filip Turk: Tako je. U Beogradu je nastupila HR reprezentacija.  U juniorima je nastupio Paolo Rigo i osvojio je 2. mjesto, u Elite žene nastupila je Andrea Kiršić i osvojila je 1. mjesto. U seniorima su nastupili Robi Šujević (3. mjesto), Sanjin Sirotić (4. mjesto), Saša Vidović (7. mjesto) i ja (2. mjesto).

3sporta: Kakva je bila konkurencija?

Filip Turk: Konkurenicja je bila solidna. Nastupili su najbolji srpski vozači, članovi profesionalnog teama Salcano i manji broj inozemnih vozača.

3sporta: Opiši nam malo stazu i tijek tvoje utrke.

Filip Turk: Dan prije trke obišli smo stazu i tehnički se činila vrlo lagana, ali s dosta kratkih, te jednim dugim usponom. Međutim, noć prije utrke i za vrijeme utrke je padala kiša i bilo je vrlo hladno. Staza je promjenila svoje karakteristike, i postala je tehnički zahtjevna radi vrlo vrlo skliskog blata . Vodio sam od prvog kruga pa sve do zadnjih metara utrke. Naime, u predzadnjem krugu su počeli problemi s prednjom kočnicom, a u zadnjem krugu mi je kočnica potpuno otkazala, tako da sam na usponu uspio napraviti neku razliku, ali sam nažalost utrku izgubio na spustu 100 metara prije cilja kada se nisam mogao zaustaviti i pao sam.


3sporta: Koji su ti planovi za ovu sezonu i za koji se događaj posebno pripremaš?

Filip Turk: U planu je odvoziti još nekoliko utrka C3, C2 i C1 kategorije, a državno prvenstvo u 7. mjesecu mi je jedna od glavnijih utrka u sezoni.

Filipu i ostalim našim MTB biciklistima želimo uspješan nastavak sezone!

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz