IZVRSTAN POČETAK SEZONE

IRONMAN 70.3 Dubai – Andrej Vištica uz ozljedu u TOP 10!

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - JANUARY 29: The start of the Men's professional race is pitured during the IRONMAN 70.3 Dubai on January 29, 2016 in Dubai, United Arab Emirates. (Photo by Warren Little/Getty Images for Ironman)

[dropcap]I[/dropcap]RONMAN 70.3 Dubai održan je 29. siječnja 2016. u blizini veličanstvenog hotela sa sedam zvjezdica Burj Al Arab. To je prva utrka iz ‘Triple Crown’ serije, a pobjednik sve tri utrke osvaja milijun dolara.

Iako je sve bilo spremno za današnju utrku, majka priroda nije odlučila sudjelovati. Zbog snažnih vjetrova i struja plivanje je za profesionalne sportaše skraćeno sa standardnih 1.9 kilometara na 1.2 km, a za ostale kategorije na 600 metara. Nakon toga je slijedilo 90 kilometara bicikla prema arapskim dinama, a sve se završava trčanjem 21.1 kilometar koji se trči u tri kruga uzduž plaže Jumeira te uz vojsku navijača.

Loši vremenski uvjeti nisu nimalo smetali prošlogodišnjim pobjednicima Danieli Ryf iz Švicarske i Janu Frodenu iz Njemačke. Frodeno je od samog starta bio u prednosti, a Daniela Ryf (4:01:09) se do samog kraja borila sa zemljakinjom Carolinom Steffen (4:05:01). Frodeno je završio u vremenu 3:34:48, sedam minuta ispred drugoplasiranog Josha Ambergera (Australija) i čak devet minuta ispred trećeplasiranog Barta Aernoutsa (Belgija).

Hrvatska je imala svog predstavnika, triatlonca Andreja Višticu, koji je utrku završio na odličnom devetom mjestu u vremenu 3:51:20. Sezonu je započeo s fantastičnim rezultatom kojim spada među svjetskih top 10. Andrej Vištica je šest puta bio državni prvak, osvojio je drugo mjesto na Ironmanu u Walesu, prvo mjesto u dugom triatlonu na Europskom prvenstvu 2013. godine u Vichyju i prvo mjesto na Challenge triatlonu 2014. u Vichyju te prvo mjesto na Embrunmanu 2015. godine.

Andrej je za 3sporta.com prokomentirao današnje natjecanje:
Pripreme za utrku nisu išle po planu jer mi je ozljeda 2 tjedna prije utrke znatno ograničila trkačke treninge. Na dan prije utrke sam potrčao po prvi put nakon 10 dana i tih 20 minuta me ostavilo u uvjerenju da neću biti u stanju uopće istrčati polumaraton. Obzirom na to zadovoljan sam 9. mjestom. Do trčanja sam odradio vrlo dobru utrku i bio u igri za plasman u prvih 5. Na trčanju me noga dosta boljela, ali uspio sam završiti utrku i sačuvati plasman u prvih 10. Iduću važniju utrku imam tek u 4. mjesecu pa imam dovoljno vremena za sanaciju ozljede i kvalitetnu pripremu.

Čestitamo Andreju, želimo mu puno zdravlja i uspjeh na nadolazećim utrkama!

 

 

Autor: 3sporta/Valentina Đureković / Foto: (c) Warren Little/Getty Images for IRONMAN

Nema postova za prikaz