VIP TRETMAN UZ FRUTABELU

Iza pozornice Tour of Croatia by Frutabela

Cilj utrke u Zagrebu označio je kraj trećeg izdanja Tour of Croatia. Ukupnu pobjedu osigurao je jedan od velikana biciklizma – Vincenzo Nibali. U suradnji s organizatorom utrke I Frutabele organizovan je bil natečaj kroz kojim je bilo za dva pobednika omogučeno nezaboravno iskustvo.

 

Treće izdanje utrke Tour of Croatia dovelo je u Hrvatsku brojne poznate ekipe koje su kroz šest dana prošle više od 1000 km (u prosjeku je biciklist koji teži 70 kg potrošio 3010 kalorija na etapu, što približno iznosi 17 Frutabela). Brojne ekipe, među kojima i neke od danas najkvalitetnijih kao što su Bahrain Merida, Trek Segafredo, Astana Pro Team, UAE Team Emirates i Gaszprom – RusVelo su utrku iskoristile kao odličnu  pripremu za nadolazeći Giro d’Italia.

 

Nezaboravno iskustvo za fanove biciklizma

Kraljevska 5. etapa Tour of Croatia započela je u Poreču, odakle su biciklisti krenuli prema Učki, da bi se nakon toga spustili prema Opatiji i centru Rijeke te ponovno vratili na Učku (Poklon) gdje je bio cilj utrke duge ukupno 141 kilometar.

Upravo u Rijeci započela je naša priča kroz koju smo u suradnji s organizatorima utrke za dvoje sretnika omogućili da na jedan dan postanu dio Tour of Croatia i prate sve što se događa iza kulisa ovakve sportske manifestacije. Karlo, zaljubljenik u biciklizam, ponudio je najkreativniji odgovor na pitanje “Zašto smatraš da baš ti trebaš biti dio Tour of Croatia?” te je komisija upravo njega izabrala među brojnima pristiglih prijava. Zanimljiva priča imala je i svoj zanimljiv uvod. Naime, Karlu je kao dobitniku bilo omogućeno da povede još jednu osobu. Odabrao je svog brata koji je u zadnji čas morao otkazati dolazak, pa je Karlo preko Facebooka pozvao Jelenu (prije toga se oba biciklistička fena nisu poznala), koja je također sudjelovala u nagradnoj igri, da mu se pridruži.

Očekujem da ću upoznati nekog od poznatih biciklista, možda se i fotografirati s nekim, ali prije svega sam siguran da ću uživati”, rekao je Karlo, a Jelena se nadovezala: “Zapravo ne očekujem ništa, jednostavno sam presretna što mogu biti dio ovog događaja. Uživat ću u svakom trenutku i svemu što nudi biciklizam.

Naši dobitnici su VIP vozilom prošli dio etape od riječkog Korza do cilja na Učki (Poklon). Ovdje su pratili napeti završetak utrke u kojem je sudjelovao i kasniji pobjednik utrke, Vincenzo Nibali. Uslijedilo je druženje u VIP šatoru s organizatorima utrke i pobjednikom etape, biciklistom španjolske ekipe Caja Rural Seguros RGA, Jaimejem Roson Garciom.

Nakon toga Jeleni i Karlu pružena je prilika da i sami stanu na pobjedničko postolje, a Karlo je nakon svega rekao: “Super iskustvo, možda ćete na utrci za par godina vidjeti i mene kao natjecatelja”, a Jelena dodala je: “prije nekoliko godina zaljubila sam se u ovaj divan sport i mislim, da ću sada s još većim entuzijazmom nastaviti biciklirati”.

Još nekoliko trenutaka jedinstvenog iskustva možete vidjeti u foto-galeriji.

28 [1600P]

33 [1600P]

02 [1600P]

15 [1600P]

 

Promo članak

Nema postova za prikaz