SARA VILIĆ DRUGA

Juniori sprintali u Brnu

U Češkom Brnu održan je Europski kup za juniore u sprint triatlonu. Kako izvještava Matea Milovan iz Hrvatskog triatlon saveza, ženska je utrka startala u 14 sati po sunčanom i sparnom vremenu, a završila uz kišu koja je natjecatelje uhvatila na zadnjem krugu bicikla.

Naš najbolji rezultat s utrke je drugo mjesto Sare Vilić koja je isplivala kao vodeća s Monikom Oražem ali zbog problema sa skidanjem odijela Oražem je stekla prednost od nekoliko sekundi koju Sara i Belgijanka Charlotte Deldaele nisu uspijevale nadoknaditi. Štoviše Monika je s 2 minute prednosti koju je stekla na biciklu ostala nedostižna na trkačkom segmentu pa je Sara tako završila kao drugoplasirana ispred Austrijanke Aline Hambrusch. Tea Miloš je završila utrku na 17. mjestu, dok je Ana Škifić bila 20.

Dečki su startali u 16 sati, a Eugen Jagušt isplivao je prvi od naših. Svega nekoliko sekundi nakon njega iz vode je izašao Matej Marinković koji je utrku završio na 28. mjestu, dok je Eugen diskvalificiran jer nije vidio svoje ime na ploči ispred penalty boxa, te nije stao odraditi kaznu. Ivan Jakovac  odustao je tijekom zadnjeg kruga bicikla zbog problema s pedalom.

Ukupni rezultati

Autor: 3sporta; Izvor i foto: Hrvatski triatlon savez

Nema postova za prikaz