U SHOPING ONLINE

Kako kupiti tenisice u webshopu

Situacija u kojoj se nalazimo ne ostavlja nam puno izbora – svoju kupnju sve češće obavljamo preko webshopova. Kako izabrati, odrediti potrebnu veličinu i kupiti tenisice za trčanje preko webshopa – to je tema ovog kratkog teksta.

 

Za početak, odlučite što vam treba. Jesu li to tenisice za trail ili cestu, neki od crossover modela koji će poslužiti za oboje, lagane tenisice za utrku? Google je vaš prijatelj u tome, a veliku ponudu tenisica za trčanje možete pronaći u Intersport webshopu.

 

Pitanje svih pitanja – kako kupiti ispravnu veličinu

Za početak, odaberite što vam treba, a to možete preko filtera u webshopu. Izbor možete suziti po više kriterija – od tipa površine po kojoj ćete trčati (trail/cesta), tipu hoda (neutralni/pronacija) sve do robne marke i boje.

Nakon što pronađete model koji vas zanima napravite sljedeće:

  • ispod opisa pronađite link “Tablica veličina
  • otvorite link “Tablica veličina

U ovoj ćete tablici pronaći muške i ženske veličine, a ono na što trebate obratiti pažnju je dužina u cm. Ova se dužina odnosi na dužinu uloška tenisice.

Najjednostavnije je izmjeriti uložak nekih tenisica koje koristite i koje vam odgovaraju te željenu dužinu pronaći u tablici.

Dakle, zaboravite na sve one EU, USA i druge brojeve koji vrlo često ne odgovaraju konkretnoj veličini artikla. Jedina mjera koja vas zanima je ona u cm.

 

Kako mjeriti uložak tenisica koje imam

Mjerite od vrha prednjeg dijela uloška do mjesta gdje se uložak počinje podizati na petnom dijelu, kao na slikama. Konkretno, ovaj je uložak dužine 29.5 cm.

 

Kupujem svoje prve tenisice za trčanje, kako izabrati

Na jednak način izmjerite uložak neke obuće koja vam odgovara. Kod naručivanja izaberite tenisice za oko 1 cm veće od uobičajenih cipela. Bolje je da tenisice budu veće za nekoliko milimetara, nego da budu premale.

 

Tenisice mi ipak na kraju ne odgovaraju

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, članku 72., svaki je potrošač u mogućnosti raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

U ovo vrijeme kada su Intersport trgovine zatvorene, povrat možete obaviti do 45 dana nakon kupnje.

Više o povratu robe pročitajte OVDJE.

Kupnja tenisica u webshopu nije ni komplicirana niti nesigurna, drugačija je od kupnje u dućanu, ali ima svojih draži. 🙂

Posjetite webshop Intersporta i naručite svoje nove trkačke tenisice te iskoristite odlične akcije, besplatnu dostavu i dug rok za povrat neodgovarajuće robe.

3sporta native za Intersport

Nema postova za prikaz