1. 1. JE DAN ZA NOVI POČETAK

Kako početi trčati od Nove godine

Zime su nam sve kraće i blaže, snijega u nizinama teško da ćemo se nauživati. No zato imamo još jedan dio godine u kojem možemo (skoro) normalno trčati. 🙂

 

Ima smisla započeti trčati bilo kad, a Nova godina odlično je vrijeme za to, osobito ako volite novogodišnje odluke i sve ono što ide s njima. Mi ćemo vam pomoći da započnete na najsigurniji način i da od novogodišnje odluke ne odustanete.

 

Kako početi trčati po hladnoći

Pretpostavimo da želite početi trčati zbog zdravlja, možda skinuti pokoji kilogram… Ovo je idealno vrijeme za pokrenuti se, osobito ako ste u lošoj formi. Zašto baš sad? Zato jer se trčati počinje – hodanjem.

Da, dobro ste pročitali. 🙂 Trčanje počinje hodanjem, to preporučujemo svima koji žele trčati. Tijelo nakon više godina niske razine fizičke aktivnosti jednostavno nije spremno za trčanje. Naši mišići, tetive, ligamenti nisu pripremljeni za novu vrstu napora i treba im vremena da ojačaju. Vrlo često, potrebno je više tjedana da osoba od nule dođe do prvih sigurnih trkačkih koraka.

Hodanje je manje agresivno prema našim zglobovima i mišićima, a njime se može sagorjeti i lijep broj kalorija.

Dakle, počnite od Nove godine i počnite s hodanjem. Hodajte tri do četiri puta tjedno, izdvojite na samom početku pola sata za to, a onda postupno povećavajte vrijeme provedeno u šetnji, na sat, sat i pol. Kada šetnja postane prelagana, jednom tjedno posjetite neko obližnje brdo i propješačite svoju dionicu tamo. Ako novu godinu započnete ovako, do kraja veljače i ljepšeg vremena bit ćete spremni za ozbiljan trening trčanja.

Potrčite s nama!

Kako bi novogodišnje odluke savladali lakše i u odličnom društvu, priključite se Zimskoj ligi Hrvatska trči. Nevažno je jeste li aktivna trkačica ili trkač ili ćete tek početi s hodanjem, naša će vam zajednica dati iskrenu podršku u ovoj važnoj novogodišnjoj odluci. Dobro došli! 🙂

PRIDRUŽITE NAM SE, HRVATSKA TRČI!

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz