HULIGANI NA TOURU PRESUDILI

Kišerlovski propušta Olimpijadu, zamjenjuje ga Đurasek

Nakon nesreće na Tour de France koju je imao naš jedini predstavnik Robert Kišerlovski, izbornik Hrvatske biciklističke reprezentacije Eugen Pleško odlučio je danas da on ne može nastupiti na Olimpijskim igrama i da će ga u Londonu zamijeniti Kristijan Đurasek.

Kišerlovski je, podsjetimo se, sudjelovao u nemilom događaju kada je zbog čavlića koje su huligani prosuli po cesti došlo do bušenja guma nekoliko natjecatelja, između kojih je bio i njegov klupski kolega Brajkovič. Kišerlovski je stao pomoći mu (dati mu svoj kotač) kada je na njega nepažljivo naletio Levi Leipheimer, pao preko njega, pri čemu je Kišerlovski ozlijeđen (teški lom ključne kosti). Nakon povratka u Hrvatsku i liječničkog pregleda ustanovljeno je da Kišerlovski neće biti sposoban kvalitetno nastupiti na Olimpijadi i donesena je odluka o njegovoj zamjeni našim treće rangiranim biciklistom Kristijanom Đurasekom koji će u Londonu voziti uz bok Radoslava Rogine.

Đurasek je svoju biciklističku karijeru započeo u varaždinskoj Slogi, višestruki je državni prvak u mlađim kategorijama, a od 2006. godine je profesionalac, kada prelazi u slovensku Perutninu. Nakon tri godine u Perutnini, prelazi u istarsku Loboriku, a od ove sezone član je slovenske ekipe Adria Mobil.

Nakon kadetskih i juniorskih naslova, Đurasek je i u seniorskoj konkurenciji ostvarivao odlične rezultate. Spomenut ćemo lanjske naslove državnog prvaka u vožnji na kronometar te na cesti, voženoj u Varaždinskoj županiji. Ove godine morao se mladi Đurasek zadovoljiti drugim mjestima, a nastup u Londonu, bit će mu zasigurno kruna dosadašnje karijere.

U ovoj sezoni osvojio je i četvrto mjesto na Jadranskoj magistrali, kao najbolje plasirani hrvatski biciklist, te još nekoliko zapaženih plasmana na utrkama u Italiji, Srbiji i Poljskoj.

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz