KOLIKO KRUGOVA STIGNEŠ?

Kriterij Križevci 2019. – doživi Križevačko veliko spravišče na biciklu

Svi smo čuli za Križevačko veliko spravišče, jednu od najstarijih turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske. A za kriterijsku biciklističku utrku? Naime, jedan od najatraktivnijih koncepata utrke upravo je ovaj, jer gledatelji konstantno mogu pratiti tijek utrke kružnog tipa, umjesto da natjecatelje vide kako su samo jedanput, u sekundi na biciklima projurili u jednom smjeru. Stoga, 9. lipnja rezerviraj za “Kriterij Križevci 2019.“ i upoznaj grad Križevce kružeći njegovim ulicama.

 

Ova nedjeljna utrka garancija je za dobru zabavu te prilika za osvajanje bogatih nagrada, a organiziraju je Križevačka udruga biciklista i Grad Križevci, u okviru svojeg Spravišča.

Kriterij ili kriterijska utrka vrsta je cestovne biciklističke utrke koji se odvija na kružnoj stazi dužine 800 metara do 10 kilometara. Takva natjecanja obično se odvijaju po gradskim ulicama i vrlo su popularna, jer gledatelji mogu uživo pratiti svoje favorite.

U Križevcima krug je dužine 1300 metara. Start i cilj su u Ulici Drage Grdenića u Križevcima te se vozi lijevi krug. Mjerilo je vremensko, odnosno broj odvoženih krugova u 45 minuta za žene, muškarce i rekreativce te 30 minuta za građane i kategorije U13, U15 i U18. Znači, tko više krugova u zadanom vremenu. Jedino se dječja utrka vozi samo jedan krug (za djecu do 13 godina), a pobjednici su svi te svi klinci i klinceze dobivaju poklon paket. Za najmlađe nema poretka ni mjerenja vremena.

Po prvih petoro u ženskoj, muškoj i rekreativnoj kategoriji te prvih četvoro u kategorijama U13, U15 i U18 nagrađuje se novčanim nagradama i poklon paketima, a troje najbržih i medaljama. U utrci građana četvoro najboljih od oba spola bit će nagrađeni poklon paketom. Također, U kategorijama rekreativca, profesionalki i profesionalaca u svakoj utrci dodjeljuje se pet nagrada najbržima u pet nasumce odabranih prolaznih krugova (100 kuna x 5 prolaznih krugova po utrci x 3 kategorije = 1.500 kn).

On-line prijave na web stranici Spravišča odnosno utrke dostupne su do srijede 5. lipnja, gdje su objavljena i sva pravila te druge informacije vezane uz utrku. Prijave su moguće i na startnom mjestu do pol sata prije starta utrke. Preuzimanje startnih brojeva započinje u nedjelju od devet sati na licu mjesta, a najkasnije do 15 minuta prije starta. Sve uz identifikacijski dokument.

Utrka je organizirana u okviru projekta ”Cyclo-Net” kroz Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a koji sufinancira Europska unija te provode Grad Križevci i Grad Zalakaros.

 

SATNICA UTRKA 9. lipnja 2019.:
Dječja utrka  10 – 10:30 sati
U13, U15, U18  11 – 11:30 sati
Utrka za građane  12 – 12:30 sati
Utrka za bicikliste rekreativce  13 – 13:45 sati
Utrka za profesionalce – žene  13 – 13:45 sati
Utrka za profesionalce – muškarci  14:15 – 15 sati

Kriterij Križevci 2019. – Informacije o biciklističkoj utrci

 

Nema postova za prikaz