Luka Paliska i Željka Šaban Miličić prvaci Hrvatske u sprint triatlonu

U nedjelju je kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini uspješno održan 16. Zagorski triatlon – pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu za 2017. godinu.

 

Prvo su nastupali najmlađi u utrci akvatlon, početnici A i B (100 m plivanje i 500 m trčanje) te kadeti (375 m plivanje, 1.4 km trčanje). 

Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja. Kao i obično plivački segmet utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Stubicki1Pobjednik utrke i prvak Hrvatske za 2017. godinu u sprint triatlonu je Luka Paliska iz TK Pula, drugi Luka Dumančić iz TK Petar Zrinski, a treći je bio naš domaći predstavnik Matija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica.

Kod žena prvo mjesto i naslov državne prvakinje osvojila je Željka Šaban-Miličić iz TK Swibir, druga je bila Tea Miloš iz TK Pula, a treća domaća triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica.

U sprint triatlon utrkci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila “Tim Olimp” (u sastavu Karlo Iljaš, Emilo Androić, Dražen Dinjar).

Poslije sprint triatlon utrke održana je i promotivna utrka djece u trčanju.

Uspješni organizator utrke i ovaj je put bio Triatlon klub Rudolf Perešin.

Službeni rezultati svih utrka

Fotografije

 

Nema postova za prikaz