MODRO MORE I ZELENI BOROVI…

Luška strka pozdravila je ljeto trailom i MTB-om i najavila Vela Luka outdoors festival

Bogata prirodom savršenom za outoor sportove, korčulanska Vela Luka po godišnjim dobima organizira manifestacije za sportaše raznih profila i disciplina. Tako je proteklog petka održana druga po redu sportsko-rekreativna manifestacija naziva Luška strka – Pozdrav ljetu, a kao uvod u rujanski Vela Luka outdoors festival.

 

Program je započeo u centru Vele Luke s utrkom za najmlađe – djecu vrtićke dobi i “prvašiće“. Nakon proglašenja malih pobjednika, uslijedile su trail utrka dužine 7.2 kilometra, te MTB utrka dužine 23.9 kilometara.

Ovogodišnja Luška strka može se nazvati i međunarodnom jer se među natjecateljima našlo i državljana Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Argentine te Južne Afrike. Ukupno je prijavljeno 85 trkača i 36 biciklista.

Natjecatelji su uživali u očuvanoj prirodi Vele Luke savršenoj za ovakve sportove. Staze su vodile uz maslinike i vinograde ograđene mejama odnosno suhozidom, te zelenu i gustu šumu Vele Luke. Na pojedinim dijelovima staze pružao se pogled na zaljev Vele Luke, te obližnje otočiće i more.

Hrvatski Ironman Marin Koceić, također je sudjelovao na Luškoj strci, te osvojio prvo mjesto na trail utrci za koju kaže da je bila dobra, ali za njega malo prekratka. Najavio je svoj dolazak i na Velu strku koja se održava 21. rujna u sklopu Vela Luka outdoors festivala. Svoj pehar za prvo mjesto poklonio je mladoj nadi Vele Luke Leu Zlokiću koji je osvojio četvrto mjesto u muškoj kategoriji.

U trail utrci u ženskoj kategoriji prva na cilj stigla je Petra Koceić u vremenu od 42:35 minute, zatim Petra Dragojević za 45:06 minuta i treča Jelena Surjan u cilj dolazi za 46:43 minuta. Pobjedniku Marinu Koceiću za svladavanje staze trebale su 32:07 minute, za njim stiže drugi Hrvoje Žuvela za 34:58 minute te treći Ante Bubić u roku 35:13 minuta.

U MTB utrci u ženskoj kategoriji prva je stigla Josipa Padovan u vremenu od 1:17:48 sata, zatim Jelena Šutić za 1:18:21 sat te treća Laura Mirošević za 1:24:30 sat. U muškoj kategoriji slavio je Ivan Prižmić nakon 52:42 minute na stazi, Tonči Tabain utrku završava drugi u roku 53:19 minute, a trećem Klemenu Petaču trebale su 54:46 minute.

Pehare su, također, zaradili najstariji i majmlađi natjecatelji ovogodišnje Luške strke. Za najstarijeg natjecatelja u MTB utrci, pehar je dobio Đenario Surjan iz Vele Luke koji je osvojio 25. mjesto u muškoj kategoriji s vremenom od 1:28:13 sat, dok je za najmlađeg pehar osvojio Aron Nikolla, također iz Vele Luke s osvojenim 19. mjestom u muškoj kategoriji i vremenom od 1:13:45 sat.

Za najstarijeg natjecatelja u trail utrci, pehar osvaja Edi Žuvela iz Vele Luke koji je na cilj u muškoj kategoriji došao 26. s vremenom 51:22 minuta, dok je najmlađi bio Dominik Valjan iz Vele Luke koji je na cilj u muškoj kategoriji došao 32. s vremenom 1:03:17 sat.

U Veloj Luci se već nekoliko godina za redom u rujnu uspješno održava Vela Luka outdoors festival koji također uključuje MTB i trail utrku, kao i ostale sportske sadržaje.

Osim tog festivala i Luške strke, od ove godine Vela Luka proljeće pozdravlja Mrklom strkom, točnije noćnom trail utrkom. Zajednica sportskih udruga, glavni organizator Luške strke poziva te i na rujanski outdoors festival, na kojem te, također, očekuju zanimljive staze kroz raznoliku prirodu Vele Luke.

PR

 

Nema postova za prikaz