RAB IZVRSNA DESTINACIJA ZA TRIATLON

Matija Krivec i Elisabeta Vitasović pobjednici 6. Rapskog triatlona

U subotu, 7. lipnja 2014. održan je u Gradu Rabu 6. Rapski triatlon. I ovogodišnja utrka prošla je u odličnom ozračju s obilje sporta i zabave, a Rab je odlična destinacija za triatlon. Posebnu atraktivnost Rapskom triatlonu daje i nešto zahtjevniji biciklistički segment u sprint triatlonu gdje se bicikl vozi od Grada Raba do trajektne luke Mišnjak i nazad.

6. Rapski triatlon činilo je pet utrka; utrke aquatlon za djecu u kojima su djeca plivala 50 m i trčala 500 m, a utrka je podjeljena u tri djela; za djecu starosne dobi 2007. god.i mlađi, starosne dobi 2005. i 2006. i djecu 2003. i 2004. godište, zatim utrka triatlon za djecu u dvije kategorije; djecu rođenu 2003. i 2004. i 2001. i 2002., gdje se plivalo 50 m, vozilo bicikl 2000 m i trčalo 500 m, utrka supersprint triatlona gdje se plivalo 375 m, vozilo bicikl 10 000 m i trčalo 2500m, glavna utrka u sprint triatlonu sa 750 m plivanja, 20 000 m vožnje bicikla i 5000 m trčanja, te štafete u sprint triatlonu sa tri člana, od kojih jedan pliva, jedan vozi bicikl i jedan trči.

Utrke je pratilo vrlo sunčano i toplo vrijeme , a temperature su dosezale 30′ C s temperaturom mora od 21′ C. Ukupno, u svim utrkama nastupilo je 166 natjecatelja-ica i 5 štafeta; u aquatlonu 65 djece, triatlonu za djecu 28 natjecatelj-ica, supersprintu 33 i sprint triatlonu 40 natjecatelja-ica.

U aquatlonu za djecu rođenu 2005. i 2006. prvi je Daniel LUNKO iz TK Pula, drugi Lovro PANDZA iz TK Rival i treći Franko GRGURIĆ iz TK Rival. Od djevojčica prva je Nicole FORNAŽAR iz TK Pula, druga Aurora VALINČIĆ iz TK Rival i treća Lana VALE iz TK Rival.

U aquatlonu za djecu rođenu 2003. i 2004. od dječaka prvi je David RUTART iz TK Matulji, drugi Božidar ZRNIĆ iz TK Rival i treći Darian PIRIJA iz TK Rival, a od djevojčica prva je Ena KAPOVIĆ iz TK Rival, druga Angelina Mia PERAN iz TK Rab i treća Larisa DEŽELJIN iz TK Rab.

U triatlonu za djecu rođenu 2004. I 2004. od dječaka prvi je Gabriel BARAC iz TK Rival, drugi Juraj TOPIĆ iz TK Pula i treći Matteo HRELJA iz TK Pula, a od djevojčica prva je Alja ERJAVEC iz TK Pula, druga Leonarda PAVLIN iz TK Pula i treća Nina RANDELJ iz TK Rival.

U triatlonu za djecu rođenu 2004. I 2004. od dječaka prvi je Ante KOVACEVIV, drugi Karlo MATUŠAN i treći Jakov VERŠIĆ iz TK Rival, a od djevojčica prva je Ema STUPAC iz TK Matulji.

U supesprint triatlonu u kategoriji mlađih kadeta prvi je Stefan GAGIĆ iz TK Pula, drugi Luka PENIĆ iz TK Pula i treći Ivan VULETIĆ iz TK Rival, a od mlađih kadetkinja prva je Lea ŠEŠELJA iz TK Rival, druga Irina PUVAČA iz TK Rival i treća Chiara GRUBER iz TK Rival.

U supesprint triatlonu u kategoriji kadeta prvi je Luka GRGORINIĆ iz TK Pula, drugi Leon PANDŽA iz TK Rival i treći Matko MRAKOVČIĆ iz TK Rival, od kadetkinja prva je Lucija PETROVIĆ iz TK Rival, druga Karla ŠEŠELJA iz TK Rival i treća Chiara PERUŠKO iz TK Pula.

U glavnoj utrci, u sprint triatlonu, u apsolutnom poretku od muškaraca prvi je Matija KRIVEC iz TK Swibir, koji je utrku završio za 1:05:07.153, drugi je Duje MARIĆ iz TK Pula i treći Luka PALISKA iz TK Pula. Od žena prva je Elisabeta MILOŠ iz TK Pula sa vremenom 1:22:44.519, druga je Nika BEGIĆ iz TK Triton i treća Ivana SVETIĆ iz TK Maksimir.

U sprint štafetama prvo mjesto pripalo je štafeti SENJSKI FAKINI sa vremenom 1:13:45.863, druga je štafeta TRITON i treća TRIATLON PULA.

U okviru 6. Rapskog triatlona prvi puta održano je i natjecanje Trk na kotlić. Ukupno je sudjelovalo šest ekipa, koje su pripremile odlične kotliće. Stručni žiri bili su svi posjetitelji koji su dobili listićei tajnim glasanjem odlučili o tri pobjednička kotlića. Odluka nije bila laka. Prvo mjesto pripalo je kotliću Restorana Lavanda iz Lopara, drugo kotliću restorana Ana iz Raba i treće mjesto kotliću ekipe Rapske plovidbe.                                                                                                                                                                          Organizator 6. Rapskog triatlona je TK Rab, suorganizator TK Rival, a urtka je održana pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba, TZ Općine Lopar i Zajednice športova PGŽ.                                                                                                                                                 Uz bogat sportaski i zabavni program utrke je pratilo i obilje zdrave hrane i pića, sa mnogo voća, vode, plave ribe i nezaobilaznog „pasta partya“, a vrlo dobroj organizaciji utrke dala je doprinosi i udruga za mlade Kocka iz Raba, koja okuplja mlade volontere koji su bili raspoređeni po stazama i zoni izmjene.

Svi rezultati 6.Rapskog triatlona mogu se pratit na http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/rapski-triatlon/

 

Autor: Mirna Međimorec, odnosi s javnošću 6. Rapski triatlon

Nema postova za prikaz