JEL TRČIŠ LEGA

  Najava 10. Osječkog FERIVI polumaratona

  U nedjelju 30. 3. 2014. sa startom u 10:30 h kreće deseto jubilarno izdanje Osječkog FERIVI polumaratona. Osim glavne utrke na 21.1 km, održat će se i utrka na 5 km te dječje utrke

  Već sada ima više od 300 prijavljenih trača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja od kojih su najbrojniji trkači iz Srbije, pa tako iz Sombora i Kule dolazi čak pun autobus zaljubljenika trčanja. Zanimljivo je da na listi prijavljenih ima trkača iz Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Rumunjske i Velike Britanije.

  Prijave pristižu svaki dan i očekuje se oko petstotinjak što profesionalnih što rekreativnih trkača na utrci polumaratona i utrci za građene na pet kilometara ‘Jel’ trčiš, lega?. Od ove godine prijavit se može i online putem internet stranice polumaratona www.osjeckiferivipolumaraton.com na kojoj se uz Facebook stranicu mogu saznati sve novosti uz osječki polumaraton i pročitati intervju s prošlogodišnjim pobjednicima i rekorderima staze Lisom Stublić i Goranom Grdenićem. Facebook stranica je u kratkom vremenu prikupila više od tisuću lajkova i to ne samo atletičara već i rekreativaca.

  Glavni sponzori Ferivi sport i Splitska banka su osigurali bogate poklon pakete za sve koji uspješno pretrče 21,1 ili pet kilometara. Naravno za sve sudionike je osiguran ručak i osvježavajući napitci prije, tijekom i nakon utrke. I ove godine trčat će djeca i to od predškolske dobi pa do učenika osmog razreda osnovnih škole. Na dječjim utrkama se očekuje veliki broj učesnika iz cijele Slavonije i Baranje.

  Grad Osijek je pored financijske podrške Osječkom polumaratonu dao veliki doprinos i u organizacijskom dijelu, dok će volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek biti zaduženi za okrijepne stanice i održavanje reda na stazi polumaratona i utrci građana.

  Direktor utrke i predsjednik glavnog organizatora osječke utrke Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek Damir Černić zadovoljno čeka iduću nedjelju:

  ”Već sada je sve spremo za start jubilarnog 10. Osječkog FERIVI polumaratona i što se tiče nas organizatora moglo bi se trčati i danas. Očekujemo dobre vremenske prilike, te zbog toga i veliki odaziv građana na utrci na pet kilometara. Naravno, očekujemo da Osječani dođu podržati sve one koji su se odlučili trčati što bi bio veliki poticaj za još masovniju utrku. Zadovoljan sam i odazivom slavonskih privrednika koji se već sami nude za sponzoriranje. Drago mi je će biti puno trkača iz susjednih zemalja jer nam je cilj da naš polumaraton postane najbolja regionalna utrka i da se po svemu približimo europskim i svjetskim uličnim utrkama.”

   

   

  Autor: 3sporta

  - Marketing -

  Nema postova za prikaz