I U KLAGENFURTU SE PRŽILO

Naš triatlonski podmladak izvrstan na Ironkidsu

Na natjecanju u kojem je sudjelovalo više od 500 djece, triatlonaca klubova iz cijele Europe, triatlonke Triatlon Kluba RIVAL iz Rijeke su osvojile zlato – Chiara Gruber i dvije bronce, Irina Puvaća na trci mlađih kadeta te Lana Vale u trci početnika.

Na put smo poveli petnaestak djece mlađih kategorija koji su već nastupali na aquatlonima u Rabu i Zagrebu, a najstarije i najiskusnije su bile danas naše članice Chiara Gruber i Irina Puvaća koje imaju iza sebe već nekoliko sprint triatlona i rezultate u PH i Kup Hrvatske. Pošto smo već nastupali na IRONKIDS natjecanju u poslijednje tri godine, primjetili smo da se rezultati iz godine u godinu poboljšavaju, od 20-50 mjesta na počecima 2009., došli smo do postolja i trećeg mjesta naše Lee Šešelja prošle godine, te smo se nadali još boljim vijestima na ovoj utrci.

Rijeka nas je ispratila s 25 stupnjeva u rano jutro, a dočekao nas je poslije par sati puta Klagenfurt u Austriji s 38 stupnjeva u hladu. Pošto je start utrke bio u 14 h, najveća je briga bila paziti na hidrataciju i hladovinu kako ne bi došlo do toplotnog udara te zauzdavati djecu da se ne premore u igri prije početka trke. Kao i inače, IRONMAN organizacija je bila besprijekorna, i utrke po godištima tekle su svakih 15-tak minuta kao po špagi.

Već u prvoj utrci za natjecatelje 2006. godišta naša najmlađa predstavnica Lana Vale je otplivala kao peta, brzo uspjela obuti tenisice i majicu te dotrčala do brončane medalje na opće iznenađenje svih prisutnih.

Na trkama sljedećih godišta naši su natjecatelji stizali uglavnom unutar prvih deset mjesta. Ne smijemo zaboraviti spomenuti Manuelu, Renea, Filipa, Sašu, Svena, Gioiu, Lovra, Luciju… koji su dali sve od sebe, završili trke od 5. do 10. mjesta što su zavidni rezultati za njihova godišta pošto su sudjelovali natjecatelji iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Francuske pa čak i Velike Britanije.

Po jakoj vrućini, u 15 sati na 39 stupnjeva i žarkom suncu, počela je trka djevojaka 2001. godišta, mlađih kadetkinja. Nakon plivačkog dijela Chiara Gruber je izašla iz vode daleko prije svih, s desetak metara razlike pred drugom natjecateljicom iz Austrije, dok je Irina Puvaća isplivala treća.

Nakon odlične tranzicije Chiara je krenula u trčanje i dalje na prvom mjestu s razlikom od dvadesetak metara ispred dvije austrijske natjecateljice, dok je Irina u tranziciji izgubila treće mjesto i krenula u trk s deset sekundi kašnjenja za austrijskom natjecateljicom koja je držala 3. poziciju.

U ciljnoj ravnini se dešavala prava drama – Chiaru je austrijska natjecateljica skoro sustigla, te je završnim sprintom uspjela utrčati prva u ciljnu ravninu s dva metra prednosti pred drugoplasiranom, dok je Irina kao četvrta, s dva koraka zaostatka iza treće ušla u ciljnu ravninu i sprintom se izborila za metar prednosti na cilju i tako osvojila treće mjesto!

Moramo pohvaliti i Manuelu, koja je u jakoj konkurenciji uspjela stići peta, u trci 1997. godišta gdje su i sestre Bubanko iz D. Stubice došle na 2. i 4. mjesto.

Nakon trke smo se ponosni i zadovoljni vratili nazad uz puno igre, zabave i novih iskustava sa ovog prekrasnog natjecanja.

 

Autor: TK Rival

Nema postova za prikaz