LEPE TI JE, LEPE TI JE…

Održan 12. Zagorski triatlon

Uz malo kašnjenje donosimo izvještaj sa održanog 12. Zagorskog triatlona, održanog po vrlo vrućem i neugodnom vremenu 28. 7. 2013.

Posljednju srpanjsku nedjelju je osim velike vrućine obilježilo i održavanje 12. Zagorskog triatlona na relaciji Bedekovčina – Gornja Stubica. Osim ekipnog prvenstva i kupa Hrvatske u sprint triatlonu, te supersprint triatlona za kadete, organizirani su aquatlon za najmlađe te utrka građana i djece u trčanju.

Na startu sprint triatlona okupilo se 66 triatlonki i triatlonaca kojima vrućina nije zasmetala da uspješno završe utrku. Utrka se sastojala od 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5400 m trčanja.

Na glavnoj utrci, ekipnom prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu, nastupilo je 7 ekipa i to samo u muškoj konkurenciji. Pobjedu su odnijeli dečki iz TK Swibir u sastavu Matija Krivec, Matej Šporar, Vladimir Žic. Drugo mjesto zauzeli su domaćini iz TK Rudolf Perešin (Jaroslav Kovačić, Matija Lukina, Lovro Borovec), a na treće mjesto TK Petrinja (Luka Mićanović, Marko Franjić, Davor Damjanović). Četvrto mjesto pripalo je TK Zagreb, a za njima slijede TK Split, TK Trimax i TK Jarun.

Što se tiče pojedinačnih rezultata u sprint triatlonu (boduju se za Kup Hrvatske), u muškoj konkurenciji slavio je Matija Krivec iz TK Swibir (1:05:14), a pored njega Jaroslav Kovačić i Matija Lukina (obojica iz TK Rudolf Perešin). U ženskoj konkurenciji prva je ciljem prošla Martina Ilijanić iz TK Swibir (1:23:34), a za njom Ivana Lukina (TK Hidraulika Kurelja) i Maja Bonačić (TK Swibir). Na sprint triatlonu nastupile su i dvije štafete: pobjednička Trio Fantasticus (1:12:56) i Triton 1 (1:16:18).

Supersprint triatlon za kadete okupio je samo 6 natjecatelja čiji je zadatak bio 375 m plivanja, 16 km bicikla i 2700 m trčanja. Denis Pleše iz TK 042 pobijedio je u vremenu 51:43 ispred Svena Lazića (TK Zrinski Novatec) i Lovre Čalića (TK Swibir). U ženskoj konkurenciji slavila je Chiara Peruško iz TK Pula (53:05) ispred Lare Granoša (TK Zagreb).

Fotke se mogu naći ovdje, a Grabarsport je i ovaj put obavio mjerenje rezultata.

Čestitke pobjednicima i svim natjecateljima, a organizator TK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice nada se ponovnom susretu iduće godine na 13. izdanju u još većem broju!

Za one koji žele vidjeti kako je sve zajedno izgledali, organizator se pobrinuo i za video snimanje:

 

 

Autor: 3sport (mh) / foto: TK R. Perešin

- Marketing -

Nema postova za prikaz