UGODNO VRIJEME ZA UTRKU

Održan 15. Zagorski triatlon

U nedjelju, 3. 7. 2016. održan je 15. Zagorski triatlon. Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja. Kao i obično plivački segmet utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Pobjednik utrke bio je Talijan Jacopo Butturini, koji je nastupio za TK Zadar. Drugi je bio domaći predstavnik Matija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica a treće mjesto je pripalo Denisu Plešeu iz TK Zrinski iz Zagreba.

Kod žena prvo mjesto je zauzela domaća triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica, druga je bila Chiara Peruško iz Pule a treća Tereza Vuković Butorac iz TK Jarun.

U sprint triatlon utrkci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila “Trimax” iz Zagreba (u sastavu Luka Dumančić, Martin Štefan i Vedran Jović), druga je bila “Tim Olimp” iz Zaboka (u sastavu Karlo Iljaš, Emilo Androić, Tomislav Poljak) a treća štafeta je bila “Zagreb” (u sastavu Domagoj Dekanić i Frano Duspara). Štafeta TK Rudolf Perešin Gornja Stubica bila je četvrta, u sastavu Marija Borovec, Mario Mak i Krunoslav Borovec.

Prije i poslje sprint triatlon utrke bile su održane promotivne utrke: akvatlon za početnike, akvatlon za kadete, utrka djece i građana u trčanju.

Kod akvatlona za početnike bio je najbolji Petar Čigir iz HAPK Mladost Zagreb, dok je njegov stariji brat Renato Čigir bio najbolji na utrci akvatlona za kadete i također predstavljao HAPK Mladost Zagreb.

Utrku građana pobijedio je Luka Dumančić iz Zagreba a kod građanki je bila najbrža Vanja Supić iz Slovenije.

Hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da se vidimo i dogodine u većem broju.

Službeni rezultati svih utrka.

Fotografije – Jana Đurđević

Autor: TK Rudolf Perešin

Nema postova za prikaz