A LA WILD

Održan 5. Divlji triatlon Prelog

U ugodnoj, sportskoj atmosferi ove je nedjelje održan 5. Divlji triatlon u Prelogu. Kombinacijom triju sportova – plivanja, vožnje bicikla i trčanja neki su se okušali prvi puta, i ako je suditi po veselju kod ulaska u cilj – ne i posljednji!

U organizaciji DŠR “Sportikus” iz Preloga (Vladimir Belić, Juraj Delladio i Damir Žegarac) održana je supersprint triatlonska distanca koja se sastoji od od 400 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja. Dionica plivanja održala se na šoderici Cirkovljan, 10 km bicikla odvoženo je na relaciji šoderica – Otok, dok je dionica trčanja nastavljena na nasipu uz jezero.

Ove godine sudjelovalo je 32 natjecatelja, od kojih četiri žene, a čak trećina bili su rekreativni sportaši koji su prvi puta isprobali triatlon, što je zapravo bio i cilj ovog projekta. Unatoč tome što nije nadmašen broj prijavljenih od prošle godine, konkurencije i sportskog rivalstva nije nedostajalo.

Očekivano, prvo mjesto pripalo je reprezentativcu Hrvatske u triatlonu Pleše Denisu (TK Zrinski Zagreb) , nakon kojeg je u cilj ušao Goričanec Igor (TK Međimurje) i Perica Kišiček (TK Trimax Zagreb). Od onih koji su prvi puta sudjelovali na triatlonu najbolji su bili Marijan Pongrac ispred Tina Novosela i Branimira Rajtara.

Kod žena najbrža je bila Mirela Belić (BK Prelog); nekoliko sekundi nakon nje stigla je Marta Gosarić (TK Goričan), te Bianka Logožar (rekreativka) i Danijela Krobot (TK Kotoripski Begači).

Nakon utrke nastavljeno je druženje i proglašenje pobjednika na Marini Prelog, te dodjela priznanja svim sudionicima ove triatlonske manifestacije.  Glavni pokrovitelj utrke bio je Grad Prelog, dok su se sponzori pobrinuli za tehničke detalje, okrijepu, te nagrade za najbolje triatlonce: OPG Verli, OPG Pavčec, mesnica Kiš, Beciklin trgovina, Huni bike shop, DG sport, te nesebična pomoć volontera.  Za sigurnost na stazi pobrinuli su se članovi HGSS stanice Čakovec.

U nadi da smo probudili i u vama želju da se okušate u triatlonu i sudjelujete u utrci s pravim profesionalncima, pozivamo vas da nam se pridružite sljedeće godine na istom mjestu.

Rezultati

Više fotografija…

Autor: Damir Žegarac

Nema postova za prikaz