KAŽE VRUUUUUĆE :)

Održan 8. Supetarski triatlon

Iako nam ova utrka nije bila predviđena u kalendaru, na inicijativu nekolicine roditelja željnih avanture odlučili smo se na 3-dnevnu ekspediciju i kombinaciju zabave i sporta.

Iz Rijeke smo krenuli rano ujutro u petak, a dugo i naporno putovanje kombijem po velikoj vrućini, olakšali smo kupanjem u Sukošanu, koje nas je prilično osvježilo. U Split smo stigli oko 3 popodne, doslovce u zadnjoj minuti na trajekt. Kako trajekt inače plovi svakih sat i pol, izbjegli smo dosadno muvanje po rivi usred zvizdana. 

Smjestili smo se u prekrasnom kampu, pod borovima praćeni glasnim orkestrom dobrodošlice od strane lokalnih cvrčaka. Dva dana brzo su prošla u razgledavanju prekrasnog otoka, i bjesomučnim zabavama kakve samo mogu prirediti 10-tero razigrane djece od 10-12 godina smještenih pod šatorom, a pod blagonaklonom paskom roditelja, koji se zabavljaju i više od njih. 

Jezičac na vagi kombinacije zabave i sporta, opasno je prevagnuo na stranu zabave, tako da sam morao blagovremenom intervencijom spriječiti opće rasulo. (Ne trenira samo milicija strogoću.)

Sam dan utrke isplanirao sam u minutu, kao i jelovnik, jer su ekstremni uvjeti, velika vrućina i sparina, kao i start utrke u 15:30 h zahtijevali poseban pristup. Doručak sastavljen od gomile voća, kao i ručak od sendviča s pekmezom, mnogima se nije svidio, ali je učinak bio maksimalan – čak petoro od osmoro djece osvojilo je postolje, a u cilju su skoro svi izgledali svježe, kao da su pretrčali 50 metara. No, nisu svi bili te sreće, dosta je natjecatelja odustalo, a bilo je i puno “pucanja” i prehodavanja staze.

Sama utrka bila je dosta ležerno organizirana (blago rečeno) – volonteri su bili kao čunjevi postavljeni po stazi i nisu služili ničemu, pa je bilo lutanja, zbog čega je i jedan moj mlađi kadet ostao bez medalje. I u utrci za najmlađe oštećene su moje dvije curice zbog vrlo čudno raspoređenih kategorija. No, staza je sama po sebi jako lijepa, pa samo zbog toga isplati se doći na ovu utrku. Za kraj, želio bih zahvaliti i pohvaliti dvije kadetkinje s Brača, koje su unatoč neočekivanom porazu od mojih mlađih kadetkinja, za vrijeme utrke na vrijeme intervenirale i upozorile ih da su pogriješile stazu. Pravi primjer fair-playa i sportskog ponašanja koji vrijedi javno pohvaliti!


 

 

Rezultati

 

Autor: Igor Malešević

Nema postova za prikaz