MAĐARSKA, SLOVENIJA, HRVATSKA

Održan 9. Panonski maraton triju država

Vremenske prilike ni ove godine nisu bile naklonjene sudionicima 9. Panonskog maratona triju država, ali ipak se je na startu u mađarskom Lentiju okupilo ukupno 289 biciklista. Većina ih se odlučila voziti Veliki i Srednji maraton, a sudionika je bilo iz sve tri granične susjedne države ali i iz Austrije.

Iako kiša za vrijeme trajanja  maratona nije padala, već je bilo oblačno i prohladno, s temperaturom oko 15 stupnjeva Celzijevih. Ono što je zadavalo muke organizatoru jest porast vodostaja rijeke Mure koji samo 24 sata prije starta znatno porastao. S obzirom da je voda iz korita rijeke ponovno preplavila cestu kod Svetog Martina na Muri, odlučeno je da se trasa velikog maratona promijeni, pa tako ove godine vožnja kroz Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku nije iznosila 105, već samo 90 kilometara. Na kraju je i tih 90 km bilo dovoljno za zadovoljstvo i osmjeh s lica  svih koji su završili.  Za spomenuti je da se je manifestacija odvijala u ugodnom sportsko -zabavnom ozračju, a prijateljsko druženje nakon bicikliranja nastavljeno je kulturnim programom, te kupanjem u tamošnjim Termama. Svi sudionici maratona su na dar primili medalju za uspomenu. Diljem trase, kroz sve tri države bile su postavljene okrijepne točke, a maraton je osiguravalo 60-ak redara.

Čestitamo svim biciklistima na sudjelovanju i zalaganju, te što su prisustvom uveličali ovaj događaj. Zahvaljujemo članovima prijateljskih klubova Mockorgok i KK Lendava, na iznimnom angažmanu, kao i svim članovima MureAvanture koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji maratona, a posebna zahvala TZ Mursko Središće i DVD-u Mursko Središće.

Manifestacija 9.Panonski maraton triju država održana je pod pokroviteljstvom Hrvatske Turističke Zajednice.

 

Fotogalerija s 9. Panonskog Maratona triju država

Autor: Ivan Zver // BK Muraavantura

Nema postova za prikaz