TRIATLON I VIŠE

Održan drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon

Prošlog vikenda, 16. i 17. svibnja 2015 održan je drugi po redu Falkensteiner Punta Skala triatlon koji je organizirao Falkensteiner Punta Skala Resort u u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar.

U sklopu drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona održana su dva državna prvenstva Hrvatske, u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Natjecatelji, njih ukupno više od 400 natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu, supersprint triatlonu, uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom i štafetnom triatlonu, duatlonu i aquatlonu za djecu.

Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu. Istoga dana održala se i ulična utrka, a djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije.

Prvak Hrvatske u olimpijskom triatlonu postao je Andrej Vištica (TK Swibir) koji je utrku završio tridesetak sekundi ispred Talijana Jacopa Butturinija i Matije Lukine (TK Rudolf Perešin). Na treće mjesto prvenstva Hrvatske plasirao se Marin Koceić (TK Swibir).

– Utrka se riješavala na trčanju. Skupa smo u zonu došli ja, Koceić, Krivec, Lukina i Butturini. Malo sam sporije odradio izmjenu pa sam se našao na začelju grupe na početku trčanja, ali već nakon 500m sam došao do Talijana koji je bio u prednosti. Uz nas se prva 3 kilometra držao i Lukina da bi onda počeo gubiti priključak. U drugom krugu sam neznatno podigao tempo i planirao napraviti jače ubrzanje kad dođemo do uzbrdice. Međutim, Butturini je počeo zaostajati i na meni je ostalo samo da dovršim posao. U zadnjih 4 km sam pomalo povećavao prednost i osvojio svoj prvi naslov prvaka države u ovoj disciplini. – kraj ove utrke opisao je na svom blogu pobjednik Andrej Vištica.

I u ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske dolazi iz redova TK Swibir – Sonja Škevin. Ona je bila oko tri minute brža od svoje klupske kolegice Željke Šaban-Miličić, a treća je bila Elizabetta Vizasović (TK Pula). Ukupno je utrku olimpijskog triatlona završilo nešto više od 100 natjecateljki i natjecatelja.

Ekipni štafetni triatlon novost je u Hrvatskoj, a njegovo prvo izdanje potvrđuje da je možda i najatraktivniji način triatlonskog natjecanja. Mješovite ekipe od četiri člana trebale su završiti četiri mala triatlona od 300 m plivanja, 6,5 km bicikla i 1,8 km trčanja u nizu. I ovdje su najbrži bili Swibirovci – njihova prva i druga ekipa zauzele su prvo i drugo mjesto, a prva ekipa TK Rival bila je treća. Ukupno je nastupilo 19 mješovitih ekipa od dva muškarca i dvije žene.

Sve rezultate možete pogledati OVDJE.

 

Autor: 3sporta / foto: Falkensteiner

- Marketing -

Nema postova za prikaz