U SLUŽBI RAZVOJA KONTINENTALNOG TURIZMA

Održan Panonski biciklistički maraton

U subotu popodne u Općini Nova Kapela, točnije u mjestu Stara Kapela (koje je i definitivno postalo prestižna destinacija ruralnog turizma kontinentalnog dijela Hrvatske) bilježimo zanimljiv događaj.

Riječ je o “Panonskom biciklističkom maratonu”, trećoj po redu, (dakle sada već i tradicionalnoj) manifestaciji kojoj je temeljni cilj promocija ruralnog turizma u svim županijam NUTS 2 regije (Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka županija).

Ideja ( i realizacija) je vrlo jednostavna. Iz svih navedenih županija grupe biciklista su u isto vrijeme stigle do Stare Kapele. Ondje je bio organiziran doček, zajedničko druženje i objed, a sve su to popratile brojne novinarske ekipe, koje zajedno sa oko 150 sudionika manifestacije u konačnici dale svoj doprinos promociji manifestacije.

Uz bicikliste (uglavnom rekreativce ali i nekolicinu aktivnih biciklista ili općenito sportašica i sportaša) u Staroj Kapeli smo vidjeli brojne župane i dožupane spomenutih županija, predstavnike turističkih zajednica, razvojnih agencija, te druge uglavnom županijske dužnosnike.

Ipak posebno napominjemo kako su nazočni bili i: Ivo Žinić ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Željko Lenart državni tajnik u Ministarstvu turizma. Brodsko posavsku županiju predstavljali su brojni predstavnici predvođeni županom Danijelom Marušićem, i njegovim zamjenikom Davorom Vlaovićem.

Kada su svi sudionici manifestacije pristigli, te bili posebno dočekani na dvije destinacije u Staroj Kapeli (Tucina i Tunjina kuća) kod Antuna Tucića i Antuna Staklarevića, u središtu mjesta pripremljen je kraći program u kojem su se nazočnima obratili: pročelnik Općine Nova Kapela Žarko Butina, župan Danijel Marušić te već spomenuti uglednici Lenart i Žinić. Pročelnik Butina, u svojstvu domaćina ove menifestacije, zahvalio se svima što na ovakav način promoviraju turističke potencijale novokapelačkog kraja, a u vedrom raspoloženju protekao je i drugi dio pozdravnih riječi, da bi sve završilo pjesmom uz pratnju tamburaša.

Autor: Antun Toni Brađašević (preneseno s novagradiska.com)

Nema postova za prikaz