IZAZOV MARKA POLA

Održan triatlon Korčula

Izazovom Marka Pola koji je održan proteklog vikenda na Korčuli službeno je započela triatlonska sezona Hrvatskog triatlon saveza.

Sama je utrka opravdala svoj naziv, organizacijski nije jednostavna, treba doći dan ranije, a na putu ih je pratilo jako valovito more. No na dan utrke sve se smirilo i more je bilo mirno i privlačno – do ulaska. Temperatura mora bila je zimskih 15.5 st. C, a kako se utrka održavala oko podneva, sunce je zapržilo i pripremilo natjecateljima pravi “izazov”.

A njih nije bilo puno, na sprint utrci nastupilo je 36 natjecatelja i tri štafete, a na supersprint utrci je nastupilo petero kadeta. Pobjednik “Izazova Marka Pola” bio je Matija Lukina (TK Rudolf Perešin), drugoplasirani je bio Slovenac Matija Meden, a na trećem mjestu se našao prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević (TK Zagreb).

Kod žena je pobijedila Sara Vilić (TK Zagreb), druga je bila Tea Milić, a treća Ana Škifić (obje TK Pula).

Organizatori utrke Grad Korčula, Palača Dimitri Lešić te TK Split su u sklopu cjelokupne manifestacije priredili još drugih događanja. Prije triatlonskog natjecanja gradom su trčali osnovnoškolci koji su se natjecali u štafetnom trčanju, a poslije podne, nakon utrke dr. sc. Mario Kasović s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu  održao je predavanje u na temu: “Triatlon – sport i način života budućnosti”.

Više o utrci: http://marcopolochallenge.korcula.hr

 

Rezultati sprint utrke

Rezultati supersprint utrke

Autor: 3 sporta / foto: FB stranica Marco Polo Challenge

Nema postova za prikaz