JOŠ SAMO DVA

Održano 6. kolo triatlon lige 042

Prazno kupalište, prazne ceste oko Aquacitya, temperatura zraka oko 20 celzijevaca isto tako i vode, bili su idealni uvjeti za još jedno, 6. kolo Triatlon lige 042. Takvi uvjeti unatoč špici godišnjih odmora i muvanja po Jadranu uspjeli su privući 34 takmičara, 19 u sprintu i 16 u supersprintu.

Kako se približava kraj lige tako su i borbe za prve tri pozicije ukupno, kao i po kategorijama, sve neizvjesnije. Vjerojatno će zadnja dva kola dati odgovor tko je ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji u sprintu i supersprintu – kod žena situacija drukčija, pobjednice se već praktički znaju ali pričekat ćemo da završi liga da možemo to i službeno objaviti.

U sprintu pobjednik jučerašnje utrke je Vanja Canjuga iz TK 042 koji je prvi nastup ove godine na ligi okončao pobjedom s respektabilnih 1:07:49, iza njega kroz cilj je prošao Adam Rožmarić također iz TK 042 s 1:08:33 koji je utrku izgubio malo lošijim bicikliranjem, dok je treći bio Igor Goričanec iz TK Međimurja koji je postigao vrijeme 1:12:13 h.

Kod žena ništa novo, pobjednica je Karla Čović ispred Iris Rožmarić obje iz TK 042 , dok je treća bila Jasmina Burek gošća iz D. Stubice.

U supersprintu nastavlja se dominacija braće Seketin, ovaj put je pobijedio Karlo (za malo) ispred brata Petra, a da ne bude nikakvih iznenađenja pobrinuo se i treći član iz TK Međimurje Mario Vlahinja. Kod žena slavila je povratnica Sara Rožić iz KPA Drava ispred simpatičnih individualki Smiljane Janžek (valja napomenuti da je Smiljana prošli vikend završila zahtjevni Durmitor treking u planinarskoj kategoriji) i redovite Lidije Levačić.

Osim obitelji Burek koja je nastupila u punom sastavu, veseli i dolazak ekipe iz Đurđevca – Hrvoje Đurišević poveo je na ovu utrku i dva stasita mladića koji su došli sve “izvidjeti” ali će se sigurno uskoro i natjecati.

Bliži se kraj lige i našeg druženja na Aquaću pa mi voljeli da u zadnja dva kola dođe čim više natjecatelja, ali i gledatelja i da pokušamo oboriti rekord u masovnosti – da jednom kolu premašimo tu magičnu brojku od 50 natjecatelja. A organizatori iz Triatlon kluba 042 Varaždin još jednom obećavaju fer i dobro suđenje i naravno “lubenica” party poslije utrke.

Rezultati 6. kola

 Autor: Ladislav Gregorinčić

Nema postova za prikaz