14. ZAGORSKI TRIATLON

Održano PH u sprint triatlonu u Gornjoj Stubici

Jučer je uz poslovično dobru organizaciju Triatlon kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice održano ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu.

Kao i svake godine do sada, natjecanje je započelo plivanjem na jezeru Bajer u Bedekovčini, biciklistička dionica vodila je valovitom stazom od Bedekovčine do Gornje Stubice, a zahtjevna staza za trčanje ulicama Stubice.

U pojedinačnoj konkurenciji muškaraca najbrži je bio Matija Lukina (TK Rudolf Perešin) koji je utrku završio dvije i pol minute prije drugoplasiranog Matije Kriveca (TK Swibir). Treći je ciljem prošao Gordan Petković (TK Petar Zrinski). Ovo je za Lukinu šesta pobjeda na domaćoj stazi i povratak nakon što je u prethodne dvije godine pobjednik bio Matija Krivec.

U ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske u sprint triatlonu postala je Maja Bonačić (TK Swibir), na drugo mjesto plasirala se Iva Tomić – Smojver (TK Rival), a treća je bila Martina Ilijanić (TK Swibir).

U ekipnoj konkurenciji muškaraca najbolja je bila ekipa TK Pula, drugo mjesto zauzeli su triatlonci TK Swibir, a treće TK Trimax. Kod žena su najbrže bile članice TK Swibir, druge TK Rival a treće TK Pula.

Održane su i utrke za mlađe uzraste.

Rezultati @ Grabarsport

Fotografije (TK Rudolf Perešin)

Autor: 3sporta / foto: TK Rudolf Perešin

- Marketing -

Nema postova za prikaz