OTETO PROKLETO?

Otkazan Tour of Croatia!

Ako je suditi po objavi na službenoj web stranici Hrvatskog biciklističkog saveza, utrka pod nazivom “Tour of Croatia” je otkazana. Trebala se održati od 23. do 28. travnja. Mnogi su to očekivali, neki priželjkivali, a oni neupućeni će se možda i začuditi. Možda je i bolje da je otkazana, nego da utrka koju su prigrlili mnogi, bude loše organizirana i nedostojna svojeg naziva.

 

Kratka kronologija fijaska (u slobodnoj interpretaciji autora). Utrka Tour of Croatia pokrenuta je 2015. godine i od samog početka bila je organizirana na vrlo visokoj razini. Iza ideje i organizacije stajao je tim na čelu s Vladimirom  Miholjevićem, jednim od naših najboljih profi biciklista.

Utrka je slala najljepšu moguću sliku Hrvatske u svijet, medijski je bila izuzetno dobro praćena, a nakon prvih izdanja prihvatile su je i turističke organizacije i lokalna samouprava i uprava diljem zemlje. Bila je to manifestacija od puno većeg značenja nego što su bili rezultati i momčadi koje su nastupile. Nešto na što smo bili svi ponosni.

No, prošle se godine pokazalo da “idila” nije nešto što dugo može trajati u lijepoj našoj. Došlo je do raskola u timu, jedna struja odlučila je preuzeti organizaciju, zaštitila je ime, logo, a dobili su i podršku nekih institucija. Počela je pravna zavrzlama, medijski istupi na granici neukusa, vrijeđanja, omalovažavanja… često viđena “naša” posla.

Vladimir Miholjević je na kraju “ostao bez utrke” i pokrenuo novu, pod nazivom “CRO RACE” koja je najavljena za jesen. Hoće li se održati, pod kojim uvjetima i s kakvom organizacijom ostaje za vidjeti.

Jedna od najtežih stvari u svakom poslu je izgradnja prepoznatljivog branda. Tour of Croatia u nekoliko godina održavanja postao je simbol kvalitete sportske manifestacije u Hrvatskoj. Je li s današnjim danom taj simbol doživio svoj konačni kraj?

Piše: Zvonimir Mikašek

 

 

Nema postova za prikaz